sunnuntai 6. helmikuuta 2011

TUOREET PLATAT AWARDS 2010

DRAMAATTINEN JOHDANTO

Nyt on tyhjä olo. Vuosi 2010 muodostui lopulta kotimaisen rytmimusiikin tauottomaksi ilotulitukseksi. Monien muiden musiikkisuuntausten saralla vietettiin hiljaiseloa, mutta meitä hemmoteltiin. Meitä, jotka arvostamme nokkelaa sanaleikittelyä, eläväistä tarinankerrontaa ja voimakasta sanomaa. Meitä, jotka nyökkäämme tuottajien loputtomien oivalluksien tahdissa.

Pienlevy-yhtiöt julkaisivat älyttömän määrän musiikkia. Tapahtumajärjestäjät pitivät huolen siitä, että samanhenkiset musadiggarit pääsivät tapaamaan toisiaan erilaisten festivaalien merkeissä. Moni ikuisuusprojektilta vaikuttanut levy saatiin valmiiksi, useat nuoret tekijät lunastivat harteilleen kasattuja odotuksia ja vielä useampi artisti kehittyi eteenpäin. Tämän kaiken tuloksena ilmestyi sekä arvostelu- että myyntimenestyksiä enemmän kuin koskaan.

Erityisen iloinen olen siitä, että valtaosa viime vuonna julkaistuista levyistä päätyi myös Tuoreet Platat -blogin arvosteluun. On ollut häkellyttävää seurata kuinka yli 700 ihmistä on osoittanut kiinnostuksensa tällaista Bloggerin alla väännettävää yhden miehen harrastelua kohtaan. Tässä vaiheessa iso kiitos etenkin Eetu Karppaselle ja Timo Pyykölle oma-aloitteisesta jeesistä. Propsit myös artisteille, levy-yhtiöille ja lukijoille toiminnan tukemisesta.

Näin huima vuosi on niputettava jollain tavalla yhteen. Koominen "Tuoreet Platat Awards" antaa tunnustusta julkaisuille, jotka on ilmestyneet ja lähetetty blogin syyniin aikavälillä 1.1.2010 - 31.12.2010. Tsekkaa TOP 5 -kategoriat läpi ja scrollaa sen jälkeen merkinnän loppuun, josta pääset tiirailemaan vielä kattavammat listat albumeista sekä biiseistä.

Mikko Määttänen
Ylläpitäjä

[Jenni Vartiaisen alkuperäinen kuva: Numi Nummelin]


TULOKSET

VUODEN TUOREIN FIITTI
1. Idän Ihme kappaleella Kiukaat (Opaali - Hinnalla millä hyvänsä)
2. DXXXA kappaleella Humehii (Kemmuru - Meiltä puuttuu kaikki)
3. Karri Koira kappaleella Leijonakuningas-laulu (Ruudolf - Asfalttisoturin viimeinen hidas)
4. Edorf kappaleella Sielunruokaa (Hannibal & Joku Roti Mafia - Ad Portas)
5. Elastinen kappaleella Kuka eka (Brädi - Repullinen hiittiä)


VUODEN TUOREIN KANSITAIDE
3. Heikki Kuula (Heikki Kuula - Blacksuami)
4. Jouni Salonen (Sine Ira - KG & LL)
5. Anselmi Oksman (Juno - J.K. x 2 Tunti terapiaa)VUODEN TUOREIN LEVY-YHTIÖVUODEN TUOREIN MUSIIKKIVIDEO
1. Stepa - Kaikki hyvin (Ohjaus: Miikka Niemi)
2. Notkea Rotta - Syö! Juo! Nai! (Juuso Westerlund)
3. Juno - Pelotteluu (Pablo Films)
4. Brädi - Kato mun käteen (Lauri Aalto)
6. Sine Ira - Lempibii-SI (Joona Mielonen)
7. Super Janne - Kaikki muuttuu (Kride Södergård)
8. Freepoint Crew - FIN (Totte Rautiainen)
10. Gasellit - Silmäpussit (Tuomo Kujala)VUODEN TUOREIN NETTIJULKAISUVUODEN TUOREIN OMAKUSTANNEVUODEN TUOREIN TUOTTAJAVUODEN KOMMENTOIDUIN ARVIO


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vuoden tuorein musiikkivideo, SMC - LÄHIÖROTAT SKUJAA?

Mikko kirjoitti...

Listauksissa otetaan huomioon vain niiden levyjen tekijät, biisit, musavideot yms. jotka on lähetetty blogin arvosteluun.