torstai 3. helmikuuta 2011

Tuma - Ympäri mennäänTuma - Ympäri mennään EP
Omakustanne, 2010

Biisilista
01. Ympäri mennään
02. Odottavan aika
03. Psykoosi
04. Nappaa liekki
05. Verestetään muistoi pt. 2 (RIP Nolla)
06. Virran viemää ft. Riikka
07. Minne jalat kantaa?

Tuma on hautaamassa nykyistä artistinimeään mullan alle. Tämän aliaksen viimeiseksi julkaisuksi on jäämässä "Ympäri mennään" -niminen EP, joka julkaistiin vuoden 2010 lopulla veloituksetta Internetissä.

20-vuotias nurmeslainen ei selvästikään hallitse kansitaiteen suunnittelua, mutta sen sijaan hän on kehittynyt artistina pitkin harppauksin eteenpäin. Asenne on edelleen helvetin hyvä ja viimeisten vuosien aikana muodostunut tyylikin kuulostaa lupaavalta. Sanoittajana jannu on selvästi pyrkinyt pois itsestään selvän kerronnan parista. Tämä kaikki tekee Tuman räppäämisestä miellyttävää kuunneltavaa, vaikka jokaisella osa-alueella onkin vielä varaa kehittyä paremmaksi.

Pliisujen pimputusbiittien vihaajana en pysty fiilistelemään "Ympäri mennään" -levyn alkua. Todella ärsyttävän avausbiisin jälkeen seuraa vielä Coldplay-samplella varustettu haikeilu, jolla yritetään puskea teknisesti paremmin kuin mihin kyvyt vielä riittää. Meininki paranee EP:n edetessä, mutta mikään biiseistä ei oikein tunnu pysyvän hyvänä kokonaisuutena. Aina löytyy joku notkahdus - oli se sitten laimea biitti, huono kertosäe tai tekstien vaatimattomuus.

Totisen biisiryppään parhaaksi vedoksi nousee kolmas raita Psykoosi, joka jää mieleen omalaatuisen tunnelmansa takia. On harmi, että EP:n lataamiselle on vaikeaa keksiä yhtäkään hyvää syytä, vaikka sen tekijällä on selvästi potentiaalia päästä parempiin ympyröihin. Suomenkielisen rap-musiikin nykyinen taso jättää värittömät omakustanteet entistä julmemmin jalkoihinsa.

2 / 5

Mikseri.net: www.mikseri.net/njz

Ei kommentteja: