lauantai 5. helmikuuta 2011

Porvari Veljet & Köyhä Seppo - Ei viikset miestä pahentanuPorvari Veljet & Köyhä Seppo - Ei viikset miestä pahentanu
Omakustanne, 2010

Biisilista
01. 50 laakia
02. Syypää
03. Nopeeta massia
04. Pahat tytöt ft. Tommi Perkele & Mainio
05. Pistä SE biisi
06. Puhelinlasku ft. Mainio
07. Kolmen työnnön mies ft. Hoivis
08. Taantumamusaa ft. Mainio
09. Jätä Sepolle pohjat
10. Veljesten ja Sepon lauantai
11. Vuosisadan darratarina
12. Kehen sä luotatkaa
13. Porvari veljiä ja köyhiä Seppoja
14. Täällä tapetaan ihmisii
15. Katkeriasäkeitä
16. Väkivaltakunta
17. Paremmist päivist ei oo kuulunu ft. Mainio
18. Pysähdy

Porvari Veljet ja Köyhä Seppo on julkaissut vuodesta 2008 lähtien yhden levyn per vuosi eikä uudelle vuosikymmenelle siirtyminenkään tuottanut tähän poikkeusta. "Ei viikset miestä pahentanu" on 18 kappaleen mixtape, joka ilmestyi lokakuussa ladattavaksi Internetin syövereihin.

Yhtyeen kehitys on ollut lupaavaa. Kolmikon ensimmäinen tekele oli ennakkoluulottomalla asenteella väsätty EP, jota seurasi harkitummin viimeistelty pitkäsoitto "Yhtä suurta teatteria". Uuden mixtapen perusteella kehitys on toistaiseksi pysähtynyt paikoilleen. Kappaleet tukeutuvat samoihin teemoihin kuin aikaisemminkin ja riimittelijöiden heikkoudet korostuvat yhä selvemmin. Olkoonkin, että kyseessä on vain nettijulkaisu.

Henkka S., VeliKalevi ja Seppo ovat edelleen yhtä persoonattomia räppäreitä keskenään. Heidän flownsa laahaavat eteenpäin pirkanmaalaisen itseriittoisuuden säestämänä eikä kukaan tunnu oikein tietävän miksi tai keille he näitä biisejä tekevät. Puolet mixtapesta keskittyy hauskanpitoon ja loput ajasta yritetään käsitellä vakavempia aiheita. Nimenomaan yritetään, sillä träkeistä ei ole kuoriutunut kovinkaan uskottavia. Trion räppäämistä jaksaa kuunnella tasan niin kauan kuin taustalla pauhaava biitti kolahtaa.

Tällä kertaa sävellyksiä on peräti seitsemältä eri tekijältä (kahden lainabiitin lisäksi). Just Berkeles samplaa brittiläistä trip hopia (Pistä SE biisi), Henkka S. tekee 60-luvun kotimaisesta ikivihreästä toimivaa discojytää (Veljesten ja Sepon lauantai), Jon keskittyy pelisoundeihin (Nopeeta massia) ja Inkki loistaa helvetin tarttuvalla kumarruksellaan jenkkilän suuntaan (Kolmen työnnön mies). Mukaan mahtuu myös erinomainen c&s -kertsi (Syypää) sekä - vihdoinkin - Stuntin'-biitin käyttäminen suomiräpissä.

Lienee selvää mikä "Ei viikset miestä pahentanu" -mixtapessa kiehtoo. Aivan oikein: biitit. Vierailijoista Tommi Perkele onnistuu vetämään hauskan versen aiheesta, jota Huge L käsitteli samalla tapaa jo vuonna 2009 ja Mainio kuulostaa köyhän miehen VilleGallelta. Julkaisun eteen on nähty vaivaa ja jätkillä itsellään on varmasti ollut hauskaa studiossa. Paketin kuunteleekin muutamaan kertaan mielellään läpi, jonka jälkeen se poistuu kovalevyltä bittiavaruuteen.

2½ / 5


Ei kommentteja: