tiistai 12. lokakuuta 2010

Teflon Brothers - ©Teflon Brothers - ©
Monsp Records, 2010

Biisilista
01. Postikortti Jan Zapasnikille
02. Synttärit ilman sua
03. Kokkonen on ykkönen
04. Rakastunut etkoilla
05. Skippaan duunit
06. Nuoret sydämet
07. Käsittele varovasti
08. Bikinilogia
09. IhQ nevari
10. Yö ja päivä
11. Disco Datsun
12. Jeesus Kristus

Teflon Brothers ei jäänyt yhden albumin projektiksi. Monsp Recordsin suojatit parodioivat erilaisia räppikliseitä debyyttilevyllään "T" (2009), kun taas uudella "©"-pitkäsoitolla siirrytään (saatekirjeen sanoin) "kevyemmän bossanovavaikutteisen puhelaulun" saralle. Nyt kappaleista ovat vastuussa lipevän oloinen Jan Salanick, herkkää taiteilijasielua muistuttava Miguel Santos sekä kaikki naiset kitaranrenkutuksellaan lopulta lumoava Hector Gucci.

Levy alkaa lupaavasti. Tulkinnat ovat yleistunnelmiltaan miellyttävän pehmeitä, tyylikkään överiksi vedetyt kertosäkeet jäävät päänuppiin soimaan ja muutamaan kertaan tulee naurettuakin ihan spontaanisti. Ensimmäisen kerran jo kuumottavan herkän intron aikana, kun Gucci pyytää sydäntä riipaisevasti Jan Zapasnikia soittamaan Tefloneita Bassoradiolla. "Haippaa koko Rööperii!" Myös Rakastunut etkoilla -kappaleen nerokas kertosäe ansaitsee oman erityismainintansa.

Itse räpit vaikuttavat monilla biiseillä aika lailla improvisoiduilta. Lopulta sitä huomaa vain odottavansa jokaisella biisillä niitä kertosäkeitä eikä värssyihin jaksa kiinnittää huomiota. Ei, vaikka riimit ilmaistaisiin kuin runofestareilla (Synttärit ilman sua). Alkulevyltä jäävät parhaiten mieleen kaunis Kokkonen on ykkönen, joka tosin käsittelee ihan yhtä paljon artistipalvontaa yleisenä ilmiönä kuin pelkkää Terhiä, ja äärimmäisen tarttuva Skippaan duunit.

Tämän jälkeen "©" kuulostaa sitä väsyneemmältä hassuttelulta, mitä pidemmälle kiekko etenee. Levyn toiselta puoliskolta ainoastaan Yö ja päivä -biisillä ajaudutaan niin tyhmien läppien pariin, että kuuntelijaa onnistutaan palvelemaan. Esimerkiksi Petri Nygård -räppi ekstrajuntilla fleivörillä (Disco Datsun), sisäistä kauneutta arvostava IhQ nevari ja muut täysin turhat renkutukset eivät vaan toimi millään tasolla. Varsinkaan kun koskaan ei tiedä kuinka suurelta osin taustat ovat pöllittyjä Fabio Rihmastokäden käsialaa.

Hienoa kuitenkin ettei musiikintekoa oteta Teflon Brothers -leirissä niin vakavalla otteella. Saa nähdä mitä kolmikko keksii seuraavaksi. Tämän albumin perusteella levytykset olisivat ehkä saaneet jäädä siihen yhteen pitkäsoittoon. On huutava vääryys, mikäli tällainen kama myy enemmän kuin esimerkiksi Heikki Kuulan "Blacksuami". Saati että tätä edes hehkutettaisiin enemmän.

2½ / 5

Arvio: Teflon Brothers - T
Levy-yhtiö: www.monsp.com
MySpace: www.myspace.com/teflonbrothers
Twitter: www.twitter.com/teflonbrothers
Video: Skippaan duunit

TILAA "©" THE FUNKIESTISTA

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Väärin arvosteltu

Antti kirjoitti...

Pakko sanoa että oon lähes täysin eri mieltä platasta kokonaisuutena, ehkä Mikkoon ei ylipäänsä kauheasti nappaa tälläinen "herkkä" musiikki?

© on aikalailla taattua Teflon laatua, eli sanotukset on erinomaisia ja kekseliäitä (Pyhimys, Kuula) kautta linjan. Myös Voli vetää tällä musta paremmin kuin T:llä.
Taustat on kanssa mukavan rentoja, ei tuolta mitään suurempaa floppia keksi yrittämälläkään.
Toki se on vääryys jos myisi enemmän kuin Blacksuami, mutta kyllä tää nyt ainakin nelosen ansaitsee. Ja reilun kädenpuristuksen mainiosta parodiasta.

Kun yleensä muissa arvosteluissa saatetaan antaa jollekin levylle pari tähteä (Pyhimys - Tulva), Tuoreet Platat on ymmärtänyt sen nerokkuuden ja räpsäissy täydet pojot. Nyt on käynyt vähän toisinpäin..
Mut tosiaan, ehkä tää ei oo vaan arvostelijan makuinen levy.

Mikko kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Mukavaa lukea muiden näkemyksiä levyistä, sillä juuri siihen tarkoitukseen nämä kommenttiboxit on tarkoitettu.

Antin kysymykseen: en usko, että herkkyys on tässä tapauksessa se hiertävä kivi. Tunnelmallinen musa uppoaa aina ja sitä osastoa löytyy myös suosikkiartistieni joukosta.

Miami Honeymuun kirjoitti...

Jep, omastanikin mielestä tosi hyvä albumi! Sulle ei kolahtanut, mutta hyvä arvostelu silti.

Lisäsin tämän linkin tänne muuten oman suomiräppiblogini listaan, olisi hauska jos tsekitouttaisit!

http://miamihoneymuun.blogspot.com/

Anonyymi kirjoitti...

Vihdoinkin arvostelu, joka käy yksiin mun omien mielipiteiden kanssa. En tajua miten levy on onnistunut keräämään joka paikassa neljää tai viittä tähteä, sillä itse olen katunut koko cd:n ostamista. T oli kaikin puolin loistava kokonaisuus, C:stä taas en saa yhtään mitään irti eikä sitä tee edes mieli kuunnella monta kertaa uusiksi, jos se vaikka jotenkin kummasti lähtisi aukenemaan ajan kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Skippaan duunit on tarttuva vain siltä osin, mikä on varastettu Jorge Beniltä.

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava levy! :)

Mikko kirjoitti...

Moro

Kiitos kommentista, tsekkaathan myös uuden sivuston osoitteessa www.tuoreetplatat.fi.

Anonyymi kirjoitti...

No matter if some one searches for his essential thing,
so he/she desires to be available that in detail, thus that thing is
maintained over here.

Here is my website: https://easterhegg.ch/wiki/index.php?title=Benutzer:Jeramy256