keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Pantse - TuliaismusaaPantse - Tuliaismusaa EP
Omakustanne, 2010

Biisilista
01. Kakspistenolla
02. En sentään hosuis
03. Synnynnäisiä äänteitä
04. Skit (musik)
05. Anna mun rakastaa
06. Kesärock
07. Harhautus ja ylläpito

"Tuliaismusaa" on helsinkiläisen Pantsen uusi EP, jonka mies on työstänyt alusta loppuun täysin omakätisesti. Levy on kirjoitettu, sävelletty ja äänitetty niinkin eksoottisessa paikassa kuin Kalifornian Palo Altossa keväällä 2010. Kyseinen mesta tunnetaan esimerkiksi näyttelijä James Francon sekä rock-bändi The Donnasin kotikaupunkina ja paikka on toiminut myös Mark Zuckerbergin tukikohtana tämän lanseeratessa Facebookin täyteen toimintaansa.

Tiedän Pantsesta ainoastaan sen, että häneltä on ilmestynyt toinenkin EP ("Juokse lujempaa") vuonna 2007. Näiden kahden julkaisun välillä tapahtuneeseen kasvuun (niin artistina kuin ihmisenäkin) viitataan ilmeisesti avausraidalla Kakspistenolla, jolla räppäri kertoo erityisesti vapautuneisuuden tunteestaan. Julkaisu perustuu aika lailla perinteisen räppiläpän pohjalle, poikkeuksina lähinnä kriittisempi Anna mun rakastaa ja sitä lämpimintä vuodenaikaa ylistävä Kesärock.

Vaikka kappaleilla sekä levyn kansilehdykässä vakuutellaan Pantsen lungia otetta musiikintekoon, hänen tyylistään on vaikeaa löytää rentoutta. Riimit tiputetaan kovin kankeilla tyyleillä ja niin ponnettomasti, että artisti kuulostaa ajoittain pyytelevän suorastaan anteeksi omaa olemassaoloaan. Viimeisetkin uskottavuuden rippeet karisevat, kun jäykkään räppäämiseen yhdistetään vielä lukuisat oudot sanavalinnat / ilmaisut.

Kotikutoiset biitit ovat aika lailla parasta, mitä "Tuliaismusaa" tarjoaa kuuntelijoilleen. Luultavasti niiden kautta välittyy parhaiten myös jonkinlainen kuva Kalifornian kulmista ja tunnelmista. Synnynnäisiä äänteitä tosin käyttää samaa samplea kuin MC Manen ja Sarkastisen surullisenkuuluisa Tampere-biisi. Mielleyhtymältä on vaikeaa välttyä siitä huolimatta, että Pantse onkin käsitellyt samplea huomattavasti hellävaraisemmin kuin edellä mainittu kaksikko.

Tuoreimman EP:n hienoudet sijoittuvat aivan muualle kuin itse musiikkiin. Kierrätettäviin pahvikansiin pakattu ja vinyylin näköiseksi painatettu platta on mukavan persoonallinen lisä levyhyllyyn eikä tämän merkinnän lopusta löytyvä musavideokaan hullummalta näytä. Toistaiseksi Pantsella ei vaan näytä olevan mitään sellaisia vahvuuksia, joiden myötä hänestä olisi kehkeytymässä keskivertoa parempi räppäri.

2 / 5

Oho!
Voit valita lataatko levyn ilmaiseksi vai ostatko sen konkreettisena julkaisuna. Latauslinkki tässä (zShare).

MySpace: www.myspace.com/sesamainenpantse
Video: Harhautus ja ylläpito

TILAA "TULIAISMUSAA" THE FUNKIESTISTA

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

The unibody looks amazing and the rigid aluminum body is better than any we have seen.
Select these with the assistance of a chemical engineering professional.
Later on you will be surprised that there is a tiny scratch on your phone's screen.

My blog post :: mac book air

Anonyymi kirjoitti...

You see people passing time by checking on friends, catching up on texts or e-mail or playing a video game oblivious to what is happening around.
I make a copy of every tune I've ever liked on my iphone. Moreover, it has been observed that Apple's i -
Phone apps access personal data without asking user's permission the way it should be.

Stop by my page: galaxy s4

Anonyymi kirjoitti...

It can help you in your business life, school, or personal life.
On the website or through the smartphone apps,
you can view your energy usage and compare your usage to
people in your geographic region or across the globe.
This is the second installment from my Go Green & Save Some Green Series where I will share with you a few
simple and effective tips on how to start
becoming green around the house.

Here is my webpage; nest thermostat review

Anonyymi kirjoitti...

It's so small so you can bring it when you travel around. Loading time from screen to screen can vary and at times seems like it may take longer than usual but overall performance is great. It's
quite small so won't take up any room at all and could easily be tossed behind your TV or even on the opposite side of the room if you wish.

my website: roku 2 xs

Anonyymi kirjoitti...

It is also enabled with 4G LTE, 3G HSPA and NFC Connectivity.
Its screen is also a little bit larger than the HTC One's (they're about equally sharp), it has
a micro - SD slot for expandable memory, and it'll be available on Verizon -- the HTC One will not. It runs in very smooth and customized way to keep its users satisfied.

Feel free to surf to my web-site; samsung s4