maanantai 30. elokuuta 2010

Osallistu uuden sivuston kehitykseen


(Joku Roti Mafia esiintymässä Blockfesteillä 20.8.2010. Lue merkintä loppuun niin näet, miten Joku Roti liittyy mihinkään. Kuva: Samu Hintsa)

Hellurei!

Tällä hetkellä yli miljoona suomalaista on kokoontunut TV:n ääreen seuraamaan Salattujen elämien 12. tuotantokauden (?!?!?!) avausjaksoa. Kun muut tapittavat töllöä, jaan teidän kesken kolme uutista. Merkinnästä voi kehkeytyä pitkä, mutta lopussa odottaa - vielä kerran - palkintoja!

1) Päivitystahdissa tapahtumassa ryhtiliike
Kesä ja sen myötä kaikenlaiset festit on nyt virallisesti juhlittu. Kunhan saan vielä viikonlopun jäljiltä tarttuneen flunssan taltutettua, blogiin alkaa tippumaan uusia arvioita VAKAVALLA tahdilla. Tälläkin hetkellä 17 levyä kirkuu tuossa pöydällä tulleensa kaltoin kohdelluiksi ja vaativat arvostelua.

2) Uuden sivuston osalta on laitettu "koneet käyntiin"
Tapasin tänään Helsingissä tyypin, joka tulee taikomaan tästä blogista hieman vakuuttavamman itsenäisen sivuston lähitulevaisuudessa. Kannattaa silti pitää jalat maassa odotuksien suhteen. Vaikka luotankin toteuttajan kykyihin täysin, niin saitin kanssa ollaan panostamassa selkeyteen, helppokäyttöisyyteen ja pitkäikäisyyteen. Mitään mullistavaa ei ole luvassa. Sivusto on tarkoitus julkaista vielä loppuvuodesta 2010.

3) Joku Roti Recordsin massiivinen kilpailu!
Tulevaan Tuoreet Platat -nettisivuun liittyen laitetaan vielä yksi skaba käyntiin. Aiemmilla kisoilla olen muuten testaillut mitä kautta osallistujien on helpoin vastata kysymyksiin ja toistaiseksi Facebook näyttäisi osallistujamäärän perusteella olevan mielekkäin vastauspaikka. Joka tapauksessa, lue alta:

KYSYMYS: Tuoreet Platat muuttuu blogista itsenäiseksi verkkosivuksi. Saitti tulee edelleen käsittämään lähes pelkästään levyarvioita kotimaisen rytmimusiikin saralta. Mitä ominaisuuksia / sisältöä SINÄ haluaisit uusilta sivuilta löytyvän?

VASTAUS: Kirjoita oma ehdotuksesi / toiveesi tämän merkinnän alta löytyvään kommentti-osioon. HUOM! Muista liittää sähköpostiosoite vastauksen perään! Kilpailuun voi osallistua välillä 30.8. - 5.9.

PALKINNOT: Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kolme voittajaa. Kullekin lähtee Joku Roti Recordsin paketti, jossa on mukana Stepan uusi pitkäsoitto "Made in Sodankylä", Hannibalin & Joku Roti Mafian toinen albumi "Ad Portas" sekä Olli-PA & Funksons -pumpun debyyttilevy "Laiva lasipullossa". HUH!

It's on!

29 kommenttia:

Nooa kirjoitti...

Olis tosi mukava jos täältä löytyis jonkin moinen räppikeikka tai räppifesti osio josta löytyy suomen parhaimpia keikkoja/festareita. Toinen olisi että täältä löytysi juuri julkaistut suomi räp levyt! olis tosi mukava:) sähköposti: nooathepro@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

No jos kerta ihan itsenäiseksi verkkosivuksi on muuttumassa niin ainakin joitain haastatteluja ja muita artikkeleita olisi mukava lueskella.

teemu.juola(ÄT)gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa olisi juuri nähdä keikka/festari asiat, sekä olisi jonkinlaisa äänestyksiä, johon lukijat voisivat vaikuttaa, esim. kuukauden paras levy tai muuta vastaavaa.

Kiitos!

S-posti: duo_juuso@hotmail.com

Jigo kirjoitti...

Itse kun olen laiska lukemaan, niin olis hyvä jos levyarviot olisi videopätkinä: eli siis jauhetaan skeida kameralle ja pistetään nettiin. Samalla vois laittaa taustalle rullaa jotain musaa arvioitavalta lätyltä. Joo ja materiaalin laatuun ei tartte satsata... vaikka vuosien takaisen MoonTV:n WORD!-ohjeman tyylisesti (RIP)

Peaceee!

e-mail: jirko@hotmail.fi

redelisko kirjoitti...

Mua tavallaan kiehtois, jos arvostelut tulis ensisijaisesti videoina ja jätkä vetäis ne vaikka jonkun oopperanaamion takaa. Artisti vois myös ite kommentoida levyjä ja niitä voitais lähestyä jotenkin poikkeavalla tavalla, kuin että "mitkä fiilikset" ja "millainen tekoprosessi". Nää on toki aina vaikeita muutoksia, kun pitäisi astua niin rankasti laatikon ulkopuolelle ja lähteä luomaan uusia menetelmiä arvioida/lähestyä/kuvata/jne.

Jonkinlaisia kirjoittajavieraitakin seuraisin mielellään. Aika paljon tää riippuu siitä, mikä on sp.comin tulevaisuus ja kuinka paljon uus sivusto ottais sitä roolia.

redelisko[at]gmail.com

Elmeri kirjoitti...

Käsittääkseni arviointia odottaa suhteellisen pitkä lista levyjä ja ne käsitellään saapumisjärjestyksessä. Tämä ei kuitenkaan palvele kuluttajaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Webmasteri voisi lyödä sivustolle kerrallaan vaikkapa viiden levyn gallupin, josta käyttäjät äänestämällä valitsevat itseään eniten kiinnostavat levyarviot. Äänestyksen päätyttyä eniten ääniä saanut levy arvioitaisiin. :)

Elggari@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Arvosteluun voitaisiin liittää myös artistin ns. ''mini haastis'' (niinkuin täällä jo ehdoteltiin, ja kysellä levyn tekoprosessia jne. Olisi myös hauskaa saada muiden artistien mielipiteitä jostain kyseisetä levystä, tai jopa kokonaisia arvioita. Tämä tuskin tulisi tapahtumaan, mutta aina saa toivoa.

Hyvä lisä olisi myös erillaiset spessu arvostelut esim. suomiräppi dvdt (mitä niitä nyt kahdessa vuodessa tulee yksi) ja muut vastaavat.

Mutta yksinkertainen ja toimiva ulkoasu saadaan niin homma pelittää.

Apatus@wippies.fi

severi kirjoitti...

Sivustolle voisi tulla osio keikkojen/tapahtumien arvioista. Eli syväluotaavia arvosteluja keikoista/tapahtumista.

sevelojaali@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Aikasemmin jo mainituista jutuista loistavimpia olisivat juuri esimerkiksi levyn artistin omat kommentit levystä, mutta tietenkään tämän osion ei tarvitsisi olla kovinkaan suuri. Toinen hyvä olisi juuri äänestys, jossa äänestätteisiin esimerkiksi kuukauden levystä.

Uutena ideana itselleni tulee mieleen mini arvostelut ja pienten odotusten tuonti meidän lukijoiden tietoon levyiltä tulevien sinkkujen perusteella. Esimerkkinä sinkusta tällä hetkellä toimii Julma-Henrin ja RPK "Ongelma ristii kädet", joka muuten rokkaaa! Toisena ideana tulee mieleen tälläinen lukijoiden mini arvostelu osio, jossa lukijat saavat kirjoittaa arvostelun sekä antaa tähdet 0-5 tähteen levylle. Tästä sitten aina keskiarvo. Sieltä sitten voitaisiin extrana poimia aina niin sanottu "toinen näkökulma" levyn arvosteluun.

Jyka___@hotmail.com (Siin on kolme alaviivaa;))

-T kirjoitti...

Aina on herroja ja neitejä jotka ui syvällä pelissä. Sit on rouvia ja pappoja jotka ei ole ihan niin syvällä. JOS lähdetään kasvattamaan lukijakuntaa niin tilannetta on aukaistava ja luotava stabiili tila missä rykästään "vähän" enemmän kuin arvostelu.

Blogi, tulevaisuudessa nettisivusto voisi luodata artisteja läpi nopeilla info paketeilla, liittäen ofkoors edellä muiden mainitsemia asioita kasaan.

Otetaan artisti. Riipaiseva arvostelu, pikku info artistista ja esim. levyn taustoista (artistilta itseltään, tai muuten vain ajan hermolla olevaa tilanne tietoutta), mahdolliset tilanteet missä sen voi nähdä (mahd. keikkakalenteri), näytteet (mahd. liitteet/oma playeri), avoin ja helppo käyttöliittymä kommentin jättöön.

Tottakai selkeys ja tiukka asettelu helpottaa. Joskus on kiva lueskella uudemmankin kerran "silkkoja klassikoita" samalla kun levy pyörii.

Oon myös huomannut että sanoituksia suomenkielisissä biiseissä harvemmin ymmärretään. Mikähän siinäkin on niin vaikeeta? No kuitenki, sanoitukset löytyy netistä. Oikoluku taitaa olla liian iso haukkaus mutta esim. selkeä per. biisi tehtävä eroittelu ja tarkempi kategoria/kertomus aukaisu olis nannaa. Ihan esimerkkinä haluan nostaa Heikki Kuulan - Bläksuami arvostelu. Sehän on piruvie ku kirjaa lukis, ja kyllä, sä purit sen nätisti osiin. Lisää sitä. Pirusti lisää sitä.

Täältä tulis tekstiä vaikka kolme sivua. Sekavaa shittii mutt toss oli jotain. Hajosin itellenikin kuinka vaikeasti luettavaa tekstiä just päräytin. Peace I'm Out!

tma@luukku.com

Onni kirjoitti...

Tulevaisuudessa olisi mukava osallistua saitin tapahtumiin itse enemmän. Jo edellä mainittu ehdotus siitä, että lukijat voisivat päättää seuraavan arvosteltavan levyn äänestämällä voisi toimia. Arvosteluja / raportteja tapahtumista voisi olla mukava lukea , tämä taas saattaisi vaatia lisää kirjoittajia sivustolla - mikä ei välttämättä olisi pahasta jos siihen on mahdollisuus tulevaisuudessa.
Sivusto palvelee tälläkin hetkellä erittäin hyvin tarkoitustaan. Arvostelut on kirjoitettu erittäin hyvin. Kuhan ne pysyy niin ei haittaa , noi muutokset olis vaan mun mielestä pientä extraa.

onni.westlund@gmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyesti ja ytimekkäästi:

- Mahdollisuuksien mukaan artistien kommentteja levyistä
- Kävijöille mahdollisuus pisteyttää levyjä, jolloin näkyvissä olisi rinnan "virallinen" arvosana sekä kävijöiden antamien arvosanojen keskiarvo
- Jonkinnäköinen julkaisukalenteri
- Ei mitään muuta ylimääräistä/turhaa

aleksi ät niceone.fi

Matson kirjoitti...

Pahoittelut, en jaksanu lukee aijempia kommentteja, eli on ehdotettu tai ei; ajattelin että turhanpäiväinen, mutta hauska ominaisuus voisi olla että lukijat vois arvostella arvosteluja levyjä myös esimerkiksi 1-5 tähti meiningillä.

matias.valimaki@gmail.com

Jussi kirjoitti...

Luettuani hieman näitä kommentteja tuli jotain kehitysehdotusajatuksia.

Aikataulutus tällaisen homman kanssa on varmasti todella hankalaa, koska ikinä ei tiedä kauanko levyn kuunteleminen vie, jotta saa kunnollisen arvostelun. Sen sijaan voisi olla joku "Seuraava arvostelu" tai "3 seuraavaa arvostelua", joista sitten hieman näkisi mitä tulevaisuudessa on luvassa. Kuitenkin varmasti jonkinnäköisessä järjestyksessä noita levyjä arvostellaan.

Käyttäjien arvostelulle täältäkin peukut ylös. Ihan hyvä lisä tuohon kunnon arvostelun kylkeen, jolloin nähtäisiin myös suuremmankin yleisön mielipiden kyseisestä levystä ja kuinka käsi kädessä se menee tämän sivuston arvioinnin kanssa.

Sen kummempaa ei tule mieleen. Kunhan arvosteluja putoaa, niin se riittää mulle.

jussi.m.valtanen@gmail.com

bomstikidi kirjoitti...

heyh, tää ei nyt liity tavallaan mitenkään mihinkään enkä oo sen kummempia ehdotuksia tuomassa esiin, koska täällä näemmä on tullut jo melko hyviä sellaisia MUTTA... halusin vaan tulla toteamaan, että ei voi muuta kun aidosti ihastella kuinka runsain mitoin ja selkeesti sydän mukana tuot näkyviin ja teet duunia suomiräppiskenen hyväksi omalta osaltasi. oon ihan äimänä, oot mieletön tyyppi! keep up the funk, verkkosivuista tulee varmasti loistavat, piiiiissss! :)

Pekka kirjoitti...

Tulevat keikat, joita voisi selata päivämäärän ja kaupungin mukaan, olisi hyvä. Toisaalta jotenkuten toimiva vastaava systeemi on jo Bassossa.

Kalenteri, jossa lukisi tulevien julkaisujen ajankohtia, olisi myös kiinnostava.

Mun mielestä ei kannata yrittää tehdä sivuista Basson kaltaista, vaan hyvät levyarvostelut jo sinänsä ovat riittävä sisältö.

suoraluotain@gmail.com

Mikko kirjoitti...

Mitä nöyrimmät kiitokset jo tässä vaiheessa kaikista kehitysehdotuksista sekä palautteista (etenkin bomstikidi)! Otan näihin enemmän kantaa sitten, kun skaba päättyy sunnuntaiyönä.

Nyt voin kuitenkin mainita, että varsinainen sisältö ei tule kauheasti muuttumaan ulkoasun uudistamisen myötä. Tuoreet Platat keskittyy jatkossakin n. 90-prosenttisesti kotimaisen rytmimusiikin levyarvosteluihin.

Hyviä ideoita on tullut ja lisää saa laittaa. Jes!

Hefe kirjoitti...

vaadin ilmiöiden, uutisten ja tapahtumien kommentointia persoonina!

asiasisältö hävitköön hassuttelun tieltä.

pekonikko@hotmail.com

aleksi kirjoitti...

Noista kaikist festareista ja räppäreiden omat kommentit noist levyist mut ei sit muuta muuten vitu huvä sivu!(aleksi.viitaniemi@elisanet.fi)

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki oleellinen taitaa olla jo sanottu aiemmissa kommenteissa, joten tyydyn vain komppaamaan paria ehdotusta:
- myös lukijoille mahdollisuus pisteyttää levyjä
- julkaisuaikataulu tulevista levyistä

Päivitystahdin toivoisin olevan vähän tiheämpi, koska arvosteluja on kiinnostavaa lukea. Lisäksi toivoisin, että kaikki räppäreiden ja tuottajien nimet olisivat linkkejä, jolloin voisi selata sivuja, joilla tietty nimi esiintyy. Tähän asti osa nimistä on linkitetty, osa ei.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin sama sisältö kuin tähänkin asti on tarpeeksi.

k3ntsu@hotmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Nimenomaan tuollainen "arvostelujono" tulevista levyarvioista olisi pieni mutta tervetullut lisä, olisi vähän hajua mitä odottaa. Itse en mitään haastiksia tai keikkareportaaseja sinänsä kaipaa. Ymmärtääkseni tämä kuitenkin ihan pro bono -pohjalta toimii yhden miehen hommana, niin ei liikaa kuormitusta kuitenkaan kannata ottaa, jottei pääasia, eli arvostelut, kärsi.

elaitila ät gmail piste com

Anonyymi kirjoitti...

Aivan loistava sivu jo nytkin! Mitä sitä turhaan hyvää enää muokkaamaan. Mutta toki vierailijoiden lisäosallisuutta voisi vielä lisätä, jotain nopeaa tähtipisteytystä kommentoinnin lisäksi.

Voisihan tämä laajentua muutenkin, arvosteluja festareista/keikoista, musiikkidvd:istä, haastetteluja ym. mietteitä musiikkin liittyen. Tosin keep it simple-linjakin toimii hyvin.
Kunhan sama loistava meininki ja omistautunut asenne säilyy!


heikki_kekki(at)netti.fi

Anonyymi kirjoitti...

emmä tiiä miten tätä vois parantaa, mä vaa haluun osallistuu kilpailuun. pidä kynä terävänä vastaisuudessakin, näitä on ihan siisti lukee aina!


emppu.haavisto@gmail.com

Pablo Escobar kirjoitti...

vois laittaa levyiltä pari näytebiisiä tänne kans...

Bablo Escobar kirjoitti...

ai nii stenkka123@hotmail.com

Anonyymi kirjoitti...

Täällähän on jo vaikka mitä hyviä ehdotuksia, joista haluisin kompata kahta: keskiarvo lukijoiden levyille antamista tähdistä sekä artistien omat turinat levyjen taustoista olisivat aika huikea lisä.

Viime aikojen teksteistä olen tykännyt ylivoimaisesti eniten Blacksuamen arvostelusta. Sulla selkeästi riittää kirjoittajalahjoja, mikä on tullut esiin muissakin yhteyksissä, joten tykkäisin kovasti jos soveltaisit niitä täällä jatkossakin :)

catharina.herlin@helsinki.fi

Anonyymi kirjoitti...

Onko jo ratkennut?

Mikko kirjoitti...

Juu, voittajiin on otettu yhteyttä jo su-ma -yönä :)

Jälleen kerran tilanne on kuitenkin se, että yksi voittajista ei ole vielä vastannut yhteydenottooni ja siksi kolmikkoa ei voi vielä julkistaa. Mikäli hänestä ei kuulu perjantaihin mennessä, arvon uuden voittajan.

Kiitos kaikille osallistumisesta!

Mikko kirjoitti...

Voittajat: Matias Välimäki, Elmeri Länsiharju ja Taneli Anttila.