tiistai 31. elokuuta 2010

Maramice - The Fall of the Old SchoolMaramice - The Fall of the Old School
Omakustanne, 2010

Biisilista
01. Intro
02. The Notorious BIG - Respect
03. Edo G. - Sayin' Somethin'
04. Doom - 10 Rock Flow
05. Lost and Found (skit)
06. Nas - The World is Yours
07. Redman - Can't Wait
08. Dilla Mom (skit)
09. Nas - It Ain't Hard to Tell
10. Haamu - Alla kaupungin valojen
11. Dry Champagne (skit)
12. Cella Dwellas - Perfect Match
13. Little Indian - One Little Indian
14. Snoop Dogg & Dr. Dre - The Next Episode
15. Fade Out

Mikäli törmäät räppilevyn tekijätiedoissa Maramicen nimeen, voit olla varma että kyseiseltä albumilta tulee löytymään juurilleen uskollista ysärisoundia. Helsinkiläistuottajan sielukkaita helmiä on ehditty kuulemaan jo esimerkiksi Solosen, Haamun ja Levil:n pitkäsoitoilla. Nyt Maramice on julkaissut mixtapen, jolla kuullaan lahjakkuuden tekemiä remixejä tunnetuista klassikoista hänen omien välisoittojensa kuljettamina.

Biisilista koostuu suurimmaksi osaksi vuosien 1994 - 1996 välillä tehdystä materiaalista. Maramice uskaltautuu haastaamaan alkuperäisversioita, joiden taustoista ovat vastanneet Dj Premierin, Dr. Dren, Large Professorin ja Pete Rockin kaltaiset legendat. Uudelleenversiointiin on päätynyt kappaleita yleisesti korkealle arvostetuilta hiphopin kulmakiviltä ("Ready to Die", "Illmatic"), mutta myös muutama lajitietoisempi valinta (Perfect Match) ja yksi kotimainenkin teos (Alla kaupungin valojen).

Ensimmäinen remix Biggien Respectistä ei oikein vakuuta tönkköjen biitinvaihteluidensa kera, mutta tämän jälkeen meininki lähtee lentoon. Sayin' Somethin' remix on selvästi painokkaampi kuin Premierin alkuperäistausta, onnistuen silti pysymään lämminhenkisenä. Edo G:n tiedettä kuuntelee lopulta hyvinkin mielellään tämän taustan päällä. "Will there ever come a time, when the cryin ends? / Cause death is just a moment when the dyin ends / The very thing, is a 'Bury thing / Either everything is workin, or you workin for everything".

Kaikkein vakuuttavin remix on ehdottomasti One Little Indianista tehty sellainen. Joku suomalainen artisti on jo käyttänyt samaa biittiä omalla levyllään, en vaan saa millään päähäni kuka. Joka tapauksessa alkuperäiseen teokseen verrattuna Maramicen tausta on huomattavasti kiinnostavampi ja kertosäekin on väsätty tarttuvammaksi samplensa ansiosta. Nasin versioinnit osoittautuvat hyviksi yrityksiksi ja toimivat oman aikansa moitteettomasti. Sen sijaan hieman kolkoksi jäävästä Cella Dwellas -remixistä en erityisemmin perusta. Biisilistasta erottuva west coast -bailubiisi The Next Episode on jännä kokeilu, mutta jää liian lyhyeksi.

36 minuuttia kestävä "The Fall of the Old School" on yhtenäinen mixtape, jota voi helposti pitää töiden taustamusiikkina ja jonka pariin voi palata vielä uudestaankin vapaa-ajalla ajatuksen kanssa. Huonolaatuisuus saattaa tietyillä kappaleilla iskeä korviin (Can't Wait), mutta enemmänkin se luo tunnelmaa ysärin maanläheiseen meininkiin kuin pilaa kokonaisuutta. Ihan onnistuneita remixejä ja hyvää räppiä, siinä se. Mixtape näyttää tätä nykyä olevan myös ilmaisessa nettilevityksessä.

3 / 5


MySpace: www.myspace.com/maramice

LATAA "THE FALL OF THE OLD SCHOOL" ILMAISEKSI TÄSTÄ

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

'Tota Little Indian biittiä käytti Haamu - Melkein Mies levyllään biisissä "Maailmat Aukee ft. Chyde1"

-murkku

Mikko kirjoitti...

Aivan, kiitti vastauksesta! Hieno biitti.

Anonyymi kirjoitti...

Heya i am for the primary time here. I came across this board and I find It really useful & it
helped me out much. I'm hoping to present something again and help others like you aided me.

Feel free to visit my web blog :: nummerupplysningen

Anonyymi kirjoitti...

hello!,I lοve youг wгiting very so much!
percеntаge we bе in contact more abοut your post on AOL?
I requiгe a specialist on this ѕpace to solve mу
problem. May be that is you! Taking а look foгward
to look you.

mу web sitе: näsplastik (http://social.institutoglobal.net)

Anonyymi kirjoitti...

It is not mу firѕt time to рay a visit thіs sіte, i
am visiting this web page dailly anԁ take faѕtіdіоus information from hеre eveгyday.


Μy homepаge näsplаstik ()