sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Lauri Räpping Vantaanjoki - G-Lätä MIXVI**STAPE 2009Lauri Räpping Vantaanjoki - G-Lätä MIXVI**STAPE 2009
Omakustanne, 2009

Biisilista
01. Intro
02. Raita 2 ft. Bloge
03. 25 horoo
04. Raita 4 ft. AT & Kommodori Kukkonen
05. Raita 5 ft. Hannibal & Ilari Autio
06. Raita 6 ft. Ejay, Sammyboi & Tykopaatti
07. Raita 7 ft. Savosaid & Hullutiedemiesh
08. Täs on Lauri moi!

Mä oon sanaton. Koko suomiräpin parhaimman artistinimen omaava Lauri Räpping Vantaanjoki halusi viime vuonna rahaa ja päätyi julkaisemaan mixtapen. Mixtapen, jolla on vain kahdeksan raitaa, mutta yli kymmenen vierailijaa. Mixtapen, jota on nauhoitettu Etelä-Koreassa ja lukuisissa studioissa ympäri Suomea. Mixtapen, jonka kappaleilla ei (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta) ole nimiä. "G-Lätä MIXVI**STAPE 2009".

Lauri Räpping Vantaanjoen elämä pyörii pillun, päihteiden ja pätäkän ympärillä. Lyhyillä träkeillä kerrotaan "kausijuoppojen" päivittäisestä elämästä talousvaikeuksineen kaikkineen. Erityisen mieleenpainuva on mixtapen kolmas biisi 25 horoo, jolla LRVJ kertoo väkivaltaisen parittajan rankasta arjesta. "Dressmanin tulo vei puolet liiketilasta" ja edes 25 horoo ei tuota tarpeeksi fyrkkaa. It's hard out here for a pimp.

Levyn riimipuoli on muutenkin sekoitus hauskuutta, julmuutta ja kekseliäisyyttä. Mitään älyttömiä killerilaineja ei biiseillä kuulla. Kyse on enemmänkin perusviihdyttävästä räpistä, mikä säilyttää linjansa tyylikkäästi aina Introsta viimeiseen pihaukseen. Erinomaiset biittivalinnat tukee kokonaisuutta parhaansa mukaan. Mixtape alkaa rykäisyillä Pimp C:n tunnetuksi tekemään Pourin' Up -biittiin sekä The Rootsin Don't Say Nuthin' -instruun. Ja nämä ovat todellakin vasta alkua, taustat sen kuin paranee teipin edetessä.

Levyn lukuisista vierailijoista on pakko nostaa esille AT ja Hannibal, jotka täyttävät oman paikkansa muita featteja paremmin. Ilari Autio puolestaan ylittää itsensä (jälleen kerran) viidennen träkin upeassa kertosäkeessä, jota on vaikea uskoa miehen itsensä naulaamaksi. Ainoa oikeasti mitäänsanomaton värssy kuullaan Sammyboilta. Itse Riihimäellä vaikuttava Lauri Räpping Vantaanjoki kuulostaa taasen Jaakko Saariluoman ja Steen1:n oudolta risteytykseltä... positiivisessa mielessä mainittuna. Tyyli on sopivan raaka ja omaleimainen.

"G-Lätä MIXVI**STAPE 2009" on huitaistu kasaan sen enempää miettimättä. Toimintatavan hyvä puoli on ehdottomasti se, että levy kuulostaa välittömältä. Siinä on sellaista piristävää sessarihenkeä, luonnollisimpana esimerkkinä Täs on Lauri moi! -päätösraidan freestylenomaiset läpät. Huonona puolena näen levyn lyhyyden ja sen runsaan käyttämättömän potentiaalin. Huolellisemmin väsättynä tästä olisi voinut kehkeytyä moninkertaisesti viihdyttävämpi konseptijulkaisu.

Erityispropsit Laiska Lepposen kanssa tehdystä piilobiisistä. Koskettava kappale kertoo heltasta eli kaksoisleuasta. Allekirjoittanut samaistuu "jostain syystä" lyriikoihin.

3½ / 5

LINKIT
MySpace: www.myspace.com/laurirappingvantaanjoki

Ei kommentteja: