sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Life and Death Productions - Dream ControlLife and Death Productions - Dream Control
Omakustanne, 2010

Biisilista
01. Profilic ft. Cryptic Wisdom
02. Lanka palaa ft. Dilemma & Nikolai Alho
03. Tää ilta ft. Terveisin Tero & Ideaali
04. Pray for Me ft. Kritikal
05. Broken Symmetry ft. Immaculate
06. Kukaan ei välitä meist ft. Flowboysfam & Carl Finer
07. Shine 4 U (remix) ft. Carmen and Camille
08. Reunalla ft. Dilemma & Nikolai Alho
09. Life of Mine ft. Kritikal
10. Mystery on the Block ft. Randam Luck
11. Friend or Foe ft. Cryptic Wisdom
12. Hope You're Happy ft. Cryptic Wisdom (Bonus Song)

Sanooko nimi Life and Death Productions mitään? Mikäli ei, kyseessä on yksi niistä nuorista suomalaisista tuottajista, jotka pyrkivät saamaan taustojaan myös ulkomaisten artistien levyille. 19-vuotiaan biittinikkarin sävellykset ovat huhujen mukaan alkaneet olla suosittua kauppatavaraa varsinkin Turkin hiphop-piireissä. Miehen ensimmäisellä tuottajalevyllä "Dream Control" ei kuitenkaan kuulla aivan niin eksoottista riimittelyä.

Ilmaiseksi ladattavissa olevalla Internet-julkaisulla räppäävät vain amerikkalaiset ja suomalaiset tekijät. Kaikista tunnetuin platalle saatu nimi lienee Babygrande Recordsille levyttävä Randam Luck -jenkkikolmikko. Lisäksi MTV:n The Hills -sarjassa tehosoittoon päätyneet kanadalaissiskokset Carmen and Camille ovat joukon jatkona Life and Death Productionsin remixattua poppareiden Shine 4 U -singleä. Tuoreet Platat -blogista tuttuja artisteja edustavat puolestaan Carl Finer, Dilemma ja Ideaali.

Julkaisulla räppäävät "amerikaanot" ovat kaikki vihaisia. Kasvutarinat ja katujen raadollisuus käyvät tutuiksi, kun aiemmin mainittu Randam Luck, yhdysvaltalainen Kritikal ja kanukki Immaculate sylkevät tylsillä tyyleillään perinteisistä aiheista. Suomalaista tuottajaammekin nuorempi Cryptic Wisdom Arizonasta onnistuu pesemään nämä sällit pelkällä persoonallisella äänellään ja kovalla asenteellaan. Esimerkiksi levyn avausraita Profilic (oikeasti siis Prolific) on ihan mukiinmenevä träkki artistin tuotteliaisuudesta ja suhtautumisesta musiikin tekemiseen.

Koska ulkomaiset tekijät ovat aggressiivisella tuulella, on helppo arvata millaisien taustojen päälle he haluavat tilittää tuntojaan. Isojen. Niinpä lähes jokainen heidän käyttämänsä tausta on joko haikea pianonpimputtelu tai "eeppiseksi" pyrkivä biitti. Se taas ei ole Life and Death Productionsille eduksi: yksitoikkoiset perusbiitit eivät tuo ainakaan hänen mahdollista monipuolisuuttaan tarpeeksi esille. Tuottajalupauksella on taitoa virittää taustat lupaavaan alkuun, mutta alkunostattelujen jälkeen biitit eivät oikein lähde käyntiin missään vaiheessa. Yllätyksellisyyttä ja (eeppisten sävellysten kohdalla) räjähtävyyttä tulee ikävä.

"Dream Control" -platan huippukohdat tarjoileekin suomalaisten artistien valitsemat biitit. Terveisin Teron ja Ideaalin yhteinen klubiralli Tää ilta erottuu taustaltaan ehkä parhaiten muista. Biitin perusrakenne jyllää clappeineen tarttuvasti eteenpäin ja sen tärkeän ylimääräisen mausteen tuo sitten huilu sekä kertsiosuudet. Kappale on muutoinkin yllättävän hyvä: Ideaali käyttää autotunea sopivan räikeästi ja Terveisin Tero täyttää kokeneena räppärinä paikkansa, vaikka riimit ei mullistavia olekaan. Kehut lähtee myös viuluvetoisesta fiilistelystä Flowboysfamin ja Carl Finerin kappaleella Kukaan ei välitä meist. Kokonaisvaltaisesti poikkeuksellisen hyviä biittejä ei näitä kahta enempää löydy, vaikka Life of Minessa onkin muista taustoista erottuvat rummut ja Mystery on the Blockille on saatu rakennettua mielenkiintoista jännitettä.

Life and Death Productionsin ensimmäinen tuottajalevy jää valitettavasti hieman tylsäksi CV:ksi. "Minä tahansa julkaisuna" kuunneltuna platalta löytyy vain muutama keskitasoa parempi biisi. Tuottajalevynäkin se on ehkä hieman liian hätäisesti kasattu, mutta antaa kuitenkin ymmärtää parempaa olevan tulossa. LADP on lupaava, viimeisteltyä jälkeä väsäävä tekijä. Tuottajamerestä erottuakseen hänen on vielä kivuttava sille kuuluisalle seuraavalle tasolle.

2½ / 5

LINKIT
Facebook: www.facebook.com/pages/Life-and-Death-Productions/110157953193
MySpace: www.myspace.com/lifeanddeathmusic
Lataa "Dream Control" ilmaiseksi tästä

Ei kommentteja: