maanantai 18. tammikuuta 2010

Half Past Never Band - As it Should BeHalf Past Never Band - As it Should Be
Omakustanne, 2010

Biisilista
01. Intro
02. Blue Night ft. Valveuni
03. Can't Stop ft. Heikki Räisänen (kitarat)
04. Streets of Warsaw
05. As it Should Be
06. Fourth Song ft. Salla Viitasalo
07. Looking for Answers
08. Theirs, Yours and Mine

Levyarvostelijanakin tunnettu Timo Korander hyppää välillä tuomiota odottavan artistin saappaisiin. Helsinkiläismiehen luotsaamalta Half Past Never Band -projektilta on nimittäin ilmestynyt uusi omakustanne, "As it Should Be". Muun muassa jazzista, funkista, afrosta, hip hopista ja itämaisista rytmeistä vaikutteita ottava HPNB on käytännössä Koranderin oma yhden miehen yhtye. Albumin kahdeksasta raidasta kahdella kuullaan vierailevaa vokalistia, loput ovat instrumentaaleja.

Maltillisesti rakentuvan, jazzahtavan Intron jälkeen seuraa heti yksi platan hienoimmista kappaleista. Yli yhdeksän minuuttia kestävä leikkisä Blue Night on paljon muutakin kuin pelkkä vastaisku levottomalle mp3-aikakaudelle. Kappale osoittaa heti kättelyssä kuinka mestarillisesti Korander osaa kuljettaa juonta ja tunnelmaa eteenpäin. Blue Night lähtee ikään kuin tyhjästä, potkaisee käyntiin ja sukeltaa vielä kerran pohjamutiin vain noustakseen taas auringon lailla uuteen hohtoonsa. Upean vuoristoradan kruunaa Valveunen hauraat vokaaliosuudet. Yhdeksän minuuttia on kulunut ennen kuin huomaatkaan.

Seuraavat raidat, etenkin rempseä Streets of Warsaw, poikkeavat Blue Nightin tunnelmasta. Ne eivät enää onnistu tempaisemaan kuuntelijaa mukaansa samalla tapaa. Tietynlaisesta kolmen kappaleen väliosuudesta mielenkiintoisin veto on nimikkobiisi As it Should Be, joka ryöstäytyy elokuvamaisen alun jälkeen melkoiseksi sekamelskaksi. Sen sijaan Fourth Song kolahtaa vähintään yhtä lujaa kuin tuo Valveunen tähdittämä yhdeksänminuuttinen. Myös Fourth Song sattuu olemaan vokaalien sävyttämä kappale, mutta laululla ei varsinaisesti ole suurta merkitystä biisien laadukkuuden kannalta. Tässäkin träkissä enemmän viehättää sen eläväisyys kaikkine käänteineen.

Looking for Answers ja Theirs, Yours and Mine päättävät albumin tyylikkäästi.

Half Past Never Band ei rakenna instruja jonkin yhden hienon oivalluksen varaan, vaan jokainen kappale on todella osiensa summa. On ihailtavaa kuinka Korander saa pidettyä kaikki ne lukuisat yksityiskohdat ja instrumentit hallinnassaan. Biisit pysyvät eheinä kokonaisuuksina, vaikka vaikutteita on otettu sieltä ja täältä eikä musiikkia voi lokeroida minkään tietyn genren alle. HPNB:n soundimaailma on niin aidon tuntuinen ja viettelevä, ettei kuulokkeita malttaisi ottaa pois päästään ollenkaan. Vaikka levylle onkin eksynyt muutama mitäänsanomattomampi pätkä, varsinaiseksi heikkoudeksi voi mainita ainoastaan liian tylsästi valitut ja käytetyt voksusamplet.

"As it Should Be" tarvitsee ehdottomasti oman aikansa ja rauhansa toimiakseen, joten kaikkein malttamattomimpien lienee turha vaivautua kuuntelemaan. Aluksi vain CD:nä julkaistun omakustanteen voit ladata nyt myös ilmaiseksi itsellesi merkinnän lopussa olevan linkin kautta. Platta toi Half Past Never Bandille ns. diilin Skill Street Entertainment -lafkalle. En ihmettele.

3½ / 5

LINKIT
MySpace: www.myspace.com/halfpastneverband
Lataa "As it Should Be" ilmaiseksi tästä

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

The effects aimed at are that of erоtic massagece and fitting more
mirrors brings out that оpen feeling. Pippa headed out to work in between yοur tоes.
For so mаny reasons it happеns. One ѕpa οffers this treatment, Austгalian oils are apρlieԁ.My site; not sure if this is good sensual massage london

Anonyymi kirjoitti...

Once you've finally decided to build your own family or to add on to your brood, read on. Also keep a record of the days you think you are ovulating and the times you and your partner make love. There are several pregnant women are found to carry twins and know that.
http://pregnancyhelper.in/societal-pressure.html