torstai 10. syyskuuta 2009

Ninjameininki - Kung-FunkNinjameininki - Kung-Funk
Omakustanne, 2009

Biisilista
01. Tää on ninjameininki ft. Ähtäri, Ran-Kuo, Hiki-Kura, Tam-Pong & Reino-Sama
02. Pompidi pom ft. Tam-Pong, Ran-Kuo, Hiki-Kura
03. Varo ninjaa ft. Hurji-Tzu
04. Käärmehyökkäys ft. Ähtäri
05. Ninjan päiväkirja pt. 1
06. Kung-funk
07. Teetuokio ft. Ran-Kuo & Hiki-Kura
08. Macchiato
09. Hyvä olla ninja
10. Ninjamiehen vapaapäivä ft. Tam-Pong, Ken-Do-Yanare & Reino-Sama
11. ...että musta tuli ninja ft. Ran-Kuo
12. Dollareita
13. Ylivoimainen vastustaja
14. Ninjan päiväkirja pt. 2
15. 3 danin sensei ft. Ähtäri
16. Meditaatiohetki pandakarhujen kanssa ft. Ran-Kuo & Ken-Do-Yanare
17. Kapulainen treeninukke
18. Ninjan päiväkirja pt. 3

Sain heinäkuussa linkin Ninjameininki-nimisen yhtyeen MySpace-sivuille. En ehtinyt edes käymään sivuilla, kun seuraavaksi Facebookin inboxiin tipahti linkki heidän musavideoonsa. Tosin kummallakaan kerralla yhteyttä ei ottanut yhtyeen edustajat. Projekti vaikutti hauskalta ja sen eteen oli nähty aivan älyttömästi vaivaa, joten ajattelin selvittää mistä Ninjameiningissä on kyse sekä pyytää arvostelukappaletta heidän "Kung-Funk" -albumista omatoimisesti. Yleensä en näin tee.

Ninjameininki koostuu pääosin MrDeefistä ja Ninjarista. Heidän lisäkseen levyn raidoilla kuullaan myös useita vierailijoita, joista mainittakoon mm. Ken-Do-Yanare ja Tam-Pong. Tekijät ovat hyvin tarkkoja oikeiden identiteettiensä suhteen eivätkä rehellisesti sanottuna paljastaneet oikeita (artisti)nimiään edes meikäläiselle. Spordemaisen salapoliisityön avulla satun kuitenkin tietämään, että kyseessä on joukko jo vuosia musiikkia tehneitä sekä levyttäneitä artisteja.

Odotukset albumia kohtaan olivat luonnollisesti suuret: kotisivut tekivät vaikutuksen, musiikkivideo näytti todella hienolta ja näytebiisi Varo ninjaa herätteli myös toiveita hauskasta levystä. Mutta kuten niin monesti aiemminkin, moni kakku päältä kaunis. "Kung-Funk" osoittautui lopulta suureksi pettymykseksi. Levyn kahdeksastatoista raidasta vain harva tarjoaa kunnon ninjameininkiä kuuntelijalleen.

Vartuin ala-asteella katsellen elokuvia, joiden joukosta löytyi luonnollisesti myös ninja-aiheisia pläjäyksiä. Eläväisimmin on jäänyt mieleen koulukaverin lainaama ninja-leffa, jossa oli mukana tasapuolisesti niin seksiä, väkivaltaa kuin mustaa huumoriakin. Jouduin luonnollisesti palauttamaan leffan hyvin rivakasti, kun vanhemmat näkivät materiaalia. "Kung-Funkilla" ninjameininki on rallattelua sekä lapsellista räppiä ninjojen vapaapäivistä, teehetkistä yms. Edes sävellykset eivät lupauksista huolimatta juurikaan muistuta ninjoista, vaan sen sijaan levylle on ängetty omituisia funk- ja downtempo-välisoittoja vähän kuin täytteeksi.

Edes jokseenkin vakuuttavia raitoja ovat lähinnä Varo ninjaa, painostava Käärmehyökkäys ja Ninjan päiväkirja pt. 2 -instru. Muilta osin en kuuntelisi tätä vapaaehtoisesti. Räppäreiden tyyleissä ei sinänsä ole vikaa ja musiikki on laadultaan korkeatasoista. Studiossa ollaan osattu vääntää oikeista vivuista. Eikä taustatkaan huonoja ole, mutta ne eivät vain jotenkin istu ninja-aiheiselle levylle yhtään. Eniten harmaita hiuksia tuottava karmea(t) naisvokalisti(t) sekä kappaleiden sanoitukset.

Täällä ollaan piirityksen keskellä /
pelataan korttii vaik on ruokaa liedellä

piirittäjät meille dojon ulkopuolel huutaa
/
ninjat pesee hampaitaan ja huuhtoo suutaan
kuvittelis että meillon paskat housuis
/
mut rauhallisuutta opetetaan ninjakouluis

ei meillä täs tuu oleen mitää hätää /
kohta avataan ovet, lähetään hyökkäämää.

Argh. Kappaleilla on korkeintaan muutamia hyviä laineja. Vaikka ninja-terminologia onkin hallussa, liian helpot riimiparit ja käsittämättömän lässyt lyriikat ei vaan jaksa innostaa. Kaikesta päätellen kyseessä on jonkinlainen lopputyö. Tai lapsille suunnattua suomenkielistä ninjaräppiä (Kengurumeininki -> Ninjameininki), mutta sekään yhtälö ei taida pitää paikkansa. Raidoilla kun kuitenkin mainitaan ohimennen narkkari, seksi, vittu jne.

2 / 5

LINKIT
Kotisivu: www.ninjameininki.com
Musiikkivideo: www.youtube.com/watch?v=2A_1-einxqs
MySpace: www.myspace.com/ninjameininki

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huumoriahan tuo on, ehkä ei kannattais ottaa niin vakavasti?

Mikko kirjoitti...

Se tässä just onkin. Kuten tuolla aiemmin raapustin, niin odotin tästä hauskaa levyä. Mutta mä en löydä sanoituksista hyvää huumoria. Tai olisiko parempi ilmaus, että noi omasta mielestäni lapselliset läpät ei vaan osu omaan huumorintajuun millään tasolla.

Jos joku muu saa hyvät naurut ninjojen teehetkistä yms. levyllä esiintyvästä, niin hieno juttu!