lauantai 29. elokuuta 2009

Kalevi - VenusmusiikkiiKalevi - Venusmusiikkii EP
Omakustanne, 2009

Biisilista
01. Venusmusiikkii
02. Unelma (Uusi versio)
03. Kulun pois
04. Petihommii
05. Rakkain

21-vuotias Kalevi on päätynyt nuoresta iästään huolimatta julkaisemaan jo neljännen levytyksensä. Kyseessä ei ole vieläkään virallinen debyyttilevy, vaan edellisten teoksien tapaan ilmaisessa Internet-jakelussa oleva EP. "Venusmusiikkii" on eräänlainen teemalevy ja kertoo - yllätys yllätys - rakkaudesta. Albumin viidestä raidasta neljä on räpätty lainabiitteihin, kun taas uusi versio Unelmasta on tehty KR Beatsin taustaan.

Heti alkuun on mainittava, että Kalevi on kehittänyt itselleen kunnioitettavan persoonallisen tyylin räpätä. Flow, äänenkäyttö ja artikulointi alkavat kaikki olemaan jo valmista kauraa tämän herran kohdalla. Kehitystä on selvästi tapahtunut edellisiin levyihin verrattuna. Huomionarvoista on myös parantunut mikkipresenssi, josta aiemmin on tullut annettua kritiikkiä. Kappaleiden volatasojen vaihtelu vaan hämää.

Kahden mitäänsanomattoman avaubiisin jälkeen Kulun pois nostaa EP:n tasoa, vaikka onkin harmittavan lyhyt rykäisy. Tilitys loppuu henkilökohtaisiin tuskanhuutoihin, mikä taas antaa osviitta seuraavasta raidasta. Petihommii. Ensimmäisten viiden kuuntelukerran jälkeen en oikein tiennyt, mitä mieltä vuoden rehellisimmästä raidasta pitäisi olla. Tunteet vaihteli myötähäpeästä ihailuun. Nyt osaan jo kuitenkin antaa sille arvoa.

Petihommii kertoo rakastelusta. Sanotaanko näin, että panemisesta, nussimisesta, hyväksikäytöstä yms. on varmasti tehty suomiräpissä useampiakin biisejä. Sen sijaan rakastelusta, brutaalittomasta ja kauniista sellaisesta, ei ole kukaan tehnyt kappaletta. Ainakaan näin kuumottavan yksityiskohtaisesti kirjoitettuna.

Biisin alku:
Sydän pumppaa, posket alkaa punottaa /
kuiskaan sun korvaan, jotain mikä pudottaa
Otetaan rennosti, nyt ei oo ees kiire /
laitat käden sinne ja sä kosket siihen
Se tuntuu hyvältä, mä riisun sulta paidan pois /
hieron sun rintoi ja sanon et "voi juma noit!"

Biisin loppu:
Loppuun viel yks nopee yllättävä käänne /
sä tuut pois mun alta ja hyppäät mun päälle
Sit se on menoo, sä liikutat sun lannetta /
pyörität sitä ku mitäki kromivannetta
Onks tää ees totta, me tullaan samaan aikaan /
hypätään yhes siihen rakkauden laivaan
Seksi on parannus, joka jannun vaivaan /
seksi on sitä mitä joka päivä kaipaan

Erittäin kova biisi. Petihommii tekee tästä EP:stä merkittävän ja lataamisen arvoisen. Erittäin hyvää flowausta. Henkilökohtaista tekstiä. Sujuvaa kuvailua. Erinomaista jatkuvuutta. Hyvä biittivalinta. Heittäytymistä. Päihittää mennen tullen myös EP:n päättävän raidan Rakkain, joka kertoo räpin suurenmoisuudesta. En vaan tiedä voiko naiset tykätä ko. kipaleesta, sillä se kestää alle viisi minuuttia (hymiö).

"Venusmusiikkii" EP on vähän erilaista Kalevia mitä ennen on kuultu. Hyviä biittivalintoja ja tunteikasta räppäämistä. Kaksi ensimmäistä raitaa ei vaan niin paljoa nappaa ja muutenkin kokonaisuuden lyhyys jää hieman vaivaamaan. Levyllä kuullaan kuitenkin nuoren artistin kehitystä ja vaikka konsepti häviää Kalevin edelliselle julkaisulle, tämä on sisällöllisesti paremmin toteutettu platta. Jos haluat kuulla miltä yhdyntä kuulostaa suomeksi räpättynä, lataa tämä EP.

3 / 5

LINKIT
Arvio: Kalevi - 2aks0olla1ks2aks
Arvio: Kalevi - Lika
Arvio: Kalevi - Sanoja biiteille
MySpace: www.myspace.com/kalevi
Lataa "Venusmusiikkii" ilmaiseksi tästä

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

todella iso kiitos arvostelusta taas!
tuol on yks typo meikän laineissa jos pystyt enää jälkeenpäin korjaamaan. eli:

Otetaan rennosti, nyt ei oo ees kiire / LAITAT käden sinne ja sä kosket siihen

-KhillaKhaleeeeeeeev

Mikko kirjoitti...

Ohops, korjattu! :)

- Mikko