torstai 6. elokuuta 2009

Elokuun wanha: Brandon - The OutcomeBrandon - The Outcome
Alarm Entertainment/Rähinä Records, 2005

Biisilista
01. Ring the Alarm
02. Stand Tall (Bizzo)
03. What U See ft. Elancy
04. Got Whatcha Needin' ft. Mike Mecanix
05. Put it Down
06. Mentally Fit ft. Elastinen
07. Faded
08. Away ft. Boy Mike
09. This Town
10. Limbo
11. The Outcome
12. Under the Northern Star
13. Life Song
14. Move On ft. Elancy
15. Remember the Name

Ostin vuonna 2004 Brandonin "This Town" -mixtapen heräteostoksena The Funkiestista. En ollut kuullut miehen materiaalia kertaakaan aiemmin, joten odotin platasta vähän samanlaista keskinkertaisuutta kuin edellisvuonna julkaistu Moneyn "Soundtrack II My Life" oli. Yllätys olikin suuri, kun mixtape saapui. Loistavaa artikulointia, kuuntelijaystävällinen ääni, kovia biittivalintoja sekä sujuva flow. Brandonhan oli yllättäen jo täysin valmis mc. Varsinkin mixtapen nimikkobiisistä tehty remix on edelleen päräyttävä.

Vuotta myöhemmin ilmestyi sitten Brandonin virallinen debyyttialbumi "The Outcome", joka julkaistiin Rähinä Recordsin levymerkki Alarm Entertainmentin kautta. Levy valittiin YleX:n viikon albumiksi ja muistan, kuinka kerrankin satuin olemaan radion äärellä Life Song -raidan soidessa aamutuimaan. Pirteä träkki sopi loistavasti aurinkoiseen syyskuun päivään ja kertosäkeen tarttuva rallattelu jäi päähän soimaan. Seuraavalla viikolla ostin albumin Tampereen Swamp Musicista kovien odotusten kera.

"The Outcome" oli ja on edelleen kaikin puolin hyvin ammattimaisesti kasattu teos. Levyn miksauksesta ovat vastanneet Iso H ja Jukka Immonen, joka varmasti toimi H:lle eräänlaisena studiosäädön opettajana tuohon aikaan. Suurimman osan kiekon kappaleista on tuottanut Sakke, mutta mukana on biittejä myös Elastiselta, Boy Mikelta ja TK:lta. Vierailijalistalta löytyy edellä mainitut Ela (joka muuten räppää platalla englanniksi + laulaa yhden kertosäkeenkin) ja Boy Mike sekä ruotsalainen Mike Mecanix, Elancy-duo, Illi ja raaputuksista vastannut Dj Ewok. Laadukas kansilehtinen sisältää tarinan Brandonin elämästä kuvien saattelemana ja kiekolta julkaistiin pari musavideotakin, jotka molemmat vakuuttivat ainakin meikäläisen.

Tähän soppaan kun lisätään vielä itse maisteri, Brandon, kaiken pitäisi olla kunnossa. Mutta kun ei vaan ole. "The Outcome" on yksi 2000-luvun tylsimmistä levyistä. Kaikki sitä kuuntelevat tajuaa, että kyseessä on laadukas platta ja sen tekemiseen on käytetty paljon aikaa. Mutta sisältö on valitettavasti niin kuultua ja nähtyä, ettei se jaksa innostaa. Lyriikat ei puhuttele kuuntelijaa. Tai ylipäätään anna mitään kuuntelemisen arvoista. Brandon on varmaotteinen mc, mutta miehen tyyli hukkuu lopulta massan sekaan. Räppääminen on lisäksi jotenkin ponnetonta läpi levyn. "Brandoneita" on kansainvälisellä mittapuulla kolmetoista tusinassa, mutta Suomessa vain yksi. Tämä fakta sokaisi ainakin meikäläisen alkuihastukseen "The Outcomea" kohtaan.

Pitkäsoitolta oikeastaan minkä tahansa biisin voisi julkaista sinkkuna, sillä ne toimivat yksittäisinä kappaleina ihan moitteettomasti. Radiosoittoon riittävät kriteerit - hyvä biitti, hyvä ulosanti ja hyvä kertsi - täyttyvät useimpien biisien kohdalla. Kokonaisena levynä tätä ei vaan jaksa montaa biisiä putkeen. "The Outcome" on jotenkin hirveän ristiriitainen julkaisu. Toisaalta sitä haluaisi hehkuttaa, toisaalta siinä ei ole mitään hehkuttamisen arvoista.

Nykyään Brandon keikkailee ja levyttää osana Signmark-projektia. Mies esiintyy mm. Blockfesteillä lauantaina 22. elokuuta Signmarkin mukana. Kyseisen yhtyeen englanninkieliseksi äänitorveksi Brandon sopii täydellisesti, sillä eräänlaisen "tulkin" ei mun mielestä pidäkään olla mikään persoonallinen tyyppi, vaan neutraaleja fiiliksiä herättävä, hyvä mc. Odotan silti toiveikkaasti myös Brandonin toista sooloa. En tiedä onko sellaista tulossa, mutta olisi mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan mies sillä lähtisi.

Tämä blogimerkintä on osa kuukausittaista Vanhat platat -kirjoitussarjaa, jonka muita merkintöjä pääset katsomaan täältä.

LINKIT
Levy-yhtiö: www.rahina.com/
Musiikkivideo: www.youtube.com/watch?v=XkGO-GpNB3s
Musiikkivideo: www.youtube.com/watch?v=OVjMo6Si-2k
MySpace: www.myspace.com/brandonrhymes
Signmark: www.signmark.biz/

1 kommentti:

Iida kirjoitti...

Oo maailman ihanin ja pistä toi this town REMIX youtubeen :) <333