perjantai 24. heinäkuuta 2009

Teflon Brothers - TTeflon Brothers - T

Monsp Records, 2009

Biisilista
01. Viimeinen puritaani ft. 2Pac
02. Vexi oli velkaa
03. Pelihimo ft. Olli PA
04. Malminkartanon PETO
05. Sääpallo
06. Hoodilammas ft. Juju
07. Hikoilen ku raiskaaja
08. In Tolu
09. Ei oo ilmasii tissei
10. Veljee ei voi valita
11. Sä et voi mennä kotiin
12. Ujo darra

Kevät 2010, peruskoulun päättäjäiset Keravalla. 9D-luokan kovin panomies Lennu saapuu koulutoverinsa Allun kämpille valmistelemaan illan railakkaita kotibileitä. Vanhemmat on luonnollisesti Teneriffalla.

Allu: Mis jäbä on vittu ollu? Kreisibailut alkaa ihan just ja sun piti syyhkii juomat, vitttuuuuu!
Lennu: No saatana, tabascot oli loppu joka VITUN kaupasta ni kesti vähän.
A: Kai sä sait ne, kai sä sait ne?!?!
L: Yeah mayne... Kyl jäbä tietää miten tää homma menee alas. Puolet tabascoo..
A: ...puolet minttuu!
Molemmat (yhteen ääneen): SAA PEKKA POUDANKI KÄYMÄÄN MILIISIN KIMPPUUN! EI MITÄÄN SIDUKKAA!
A: Hahaha, yeah mayne! Heitetää femmat!
L: Parempi sit lohkee sitä punanii tänää. Ei ollu mitii iisii kantaa näit kamoi hirvees heltees... Vittu et puskee soijaa. Hikoilen ku raiskaaja.
A: No mut kylhän sä tiet, et ei oo ilmasii tissei.
L: Yeah mayne! Teflon, beibi, Teflon! Heitetää femmat.

Mikäli Teflon Brothersin debyyttilevy "T" breikkaa samalla tapaa kuin Pyhimyksen ja Heikki Kuulan viimeisimmät albumit, yllä oleva skenaario kahden innokkaan teinipojan keskusteluista voi olla täysin mahdollinen. Esikoisellaan Teflonit eli Michael J. Fix (Pyhi), Sexual Hexual (Kuula), Voliver Panis (Voli) ja manageri Wety käyttävät rap-musiikin ohjenuoria hyödykseen ja testaavat, kuinka härskiä läppää kuluttajat nielevät korvakäytäviinsä mukisematta.

"T" pitää sisällään tarttuvia ralleja, joista noin puolet on tehty klubibiitteihin ja puolet hieman perinteisempiin räppitaustoihin. Mukana on mm. Elastisen ja Timo Pieni Huijauksen Fisuu-hittiä parodioiva juomalaulu Sääpallo sekä Hempsteri-liikettä ja hamppuvaatetta avoimesti mainostava Hoodilammas, jolla räppää myös Tampereen kaupalla puuhasteleva Juju. "Tuotesijoittelun" lisäksi platalla heittäydytään myös muiden räppilevyjen kliseiden armoille, räppäämällä esimerkiksi nostalgisista nuoruusmuistoista ja veljesrakkaudesta.

Kiekon ylivoimaisesti tunteita herättävin biisi lienee Hikoilen ku raiskaaja, jolla stalkataan netin kuvagallerioiden antia. Biisin härskiys, kertosäkeen yksinkertaisuus ja tunnelmaa nostattava biitti tekee kappaleesta valitettavasti erittäin tarttuvan. On ihan käsittämätöntä, että eilen kaupan kassalla teki mieli huutaa "HIKOILEN KU RAISKAAJA!" vaan sen takia, että biisi pyöri koko ajan päässä. Odotankin innolla Teflon Brothersin keikkoja, kun satakunta 13-20 -vuotiasta fania huutaa kurkku suorana kertosäettä. "Unissani homma menee: sisään, ulos, ravista / Hikoilen ku raiskaaja - AAAAAH / Hikoilen ku raiskaaja - AAAH". Ihmisen saa tekemään näemmä mitä vaan, jos on taito hallussa.

Kaikkien räppäreiden heittäytyminen suorastaan naurunalaisiksi on ihailtavaa. Harva uskaltaa uhrata arvovaltaista statustaan samalla tavalla kuin Heikki Kuula levyn viimeisellä piiloraidalla, jossa mies matkii tönköllä tyylillä harvinaisen kliseisistä nuoruusmuistoista räppäävää artistia. Tai kuten Voli, toistamalla laineja usealla biisillä. Tai kuten Pyhimys, joka räppää normaaliin tasoonsa nähden itsestäänselvyyksiä Michael J. Fix -aliaksellaan.

Parodiointi on onnistunutta, joskin Vexi oli velkaa, Sä et voi mennä kotiin ja Viimeinen puritaani eivät sanoituksistaan huolimatta jaksa oikein säväyttää. Mun puolesta levy olisi voinut olla kokonaan täynnä yhtä hyviä klubibiittejä kuin mitä esimerkiksi OP Beats on tähän tuottanut. Välillä biisit kuulostavat myös enemmän siltä kuin riimejä olisi kirjoitettu sisäpiirivitseinä kaveripiirille.

Teflon Brothersin "T" on hauska levy ja kaikin puolin ammattitaitoisesti väsätty kokonaisuus. Kyseessä ei huumorista huolimatta ole mikään kahden markan sivuprojekti, jolla yritetään irroittaa halpoja nauruja. Mutta silti jäljelle jää kysymys: mitä sitten, kun naurut on naurettu?

3½ / 5

Oho!
Wety räppää levyllä ainoastaan yhden versen s&c-osuuden, dj-huudon ja sumutorvien saattelemana. Värssy onkin ehdottomasti levyn kohokohtia. Ei oo ilmasii tissei -kappaleella vierailee lauleskelemassa Tykopaatti, mikäli en kuule harhoja.

LINKIT

Julkaisija: www.monsp.com
MySpace: www.myspace.com/teflonbrothers
Tuotantoyhtiö: www.yellowmic.com
Tilaa "T" The Funkiestista

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taidat kyllä kuulla harhoja.. Heikkihän se tossa Ei oo ilmastii tissei -biisin kertsissä on.

Mikko kirjoitti...

Joo, mutta kuuntelepa kohdasta 2:27 eteenpäin. Ei se ainakaan Heikki Kuula oo, vaan mun mielestä Tykopaatti.

Anonyymi kirjoitti...

no huhhuh sain sellasen käsitykse ettet kyl tajunnu noitten biisien sanomaa yhtää