maanantai 20. heinäkuuta 2009

t-Ryhmä - Sunnuntait-Ryhmä - Sunnuntai (single)
Helsinki Freedom Records, 2009

Biisilista
01. t-Ryhmä - Sunnuntai

Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus ja Helsingin Sanomat järjestivät viime vuonna valtakunnallisen Beats & Sounds -katselmuksen, jonka tarkoituksena oli löytää nuoria hiphop / r&b -kykyjä. Tiukan finaalin jälkeen voittajaksi selviytyi kolmihenkinen turkulaisyhtye nimeltä t-Ryhmä. Palkinnoksi G-Lokki, Kameleontti ja Possupoika saivat mm. singlejulkaisun Helsinki Freedom Recordsin kanssa. Nyt kyseinen sinkku on julkaistu ja se kantaa nimeä Sunnuntai.

Kipaleella korostetaan levon merkitystä ja riimitellään huolettomasta sunnuntaipäivästä erittäin chillin biitin päälle. Nuoret räppärit kuljettavat kappaletta eteenpäin hieman tajunnanvirtamaisella otteella, kuvaillen omaa sunnuntain viettoaan. Kappale käynnistyy hauskasti pienen vuorottelun jälkeen: "suoritusvaatimukset katossa / vaan siinä harvinaisessa tapauksessa, että katto on maan tasolla / jotkut ei tunnista itestään lepäämisen tarvetta / ja ne tyypit kyllä tunnistaa kasvoista"

Karseista mc-nimistään huolimatta jätkät räppäävät hyvin ja ennen kaikkea omalla rauhallisella tyylillään. Ainoastaan kertsissä äidytään uhoamaan enemmän, mikä luo kappaleelle oudon kontrastin. Mielettömän letkeästi sujuvat räpit vaihtuvat smoothin väliosuuden myötä aggressiiviseen kertosäkeeseen, mikä jää kyllä päähän soimaan, mutta kuulostaa kaiken sen rentoilun jälkeen vähän epäolennaiselta. Kappaleen rakenne on muutenkin varsin persoonallinen, ottaen huomioon viiden minuutin pituuden.

Sunnuntaissa on kuitenkin ajatusta mukana. Lyriikoista paistaa paitsi oman jutun tekeminen, myös ilahduttava itseironia. Samalla kyseessä lienee t-Ryhmän historian laadukkaiden kappale ihan jo biitin sekä miksauksen vuoksi. Singlen perusteella haluaisin kuulla tätä kokoonpanoa enemmänkin ja odotan myös mielenkiinnolla tämän vuoden Beats & Sounds -kilpailua, jos sieltä kerran näinkin potentiaalisia ryhmiä nousee esille.

3 / 5

LINKIT
Beats & Sounds: nk.hel.fi/beatsandsounds
Levy-yhtiö: www.myspace.com/helsinkifreedomrecords
MySpace: www.myspace.com/tryhma
Kuuntele "Sunnuntai" kokonaisuudessaan tästä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihan hirveetä schaissea :) Tää on ymmärtääkseni vielä Pyhimyksen tuottama tai jotain??? AAAAARGGH!!