keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

The Megaphone State - Home of the Knockout ArtistThe Megaphone State - Home of the Knockout Artist
Omakustanne, 2009

Biisilista
01. Let Y'all Know
02. Finally
03. Why We Fall
04. 7 A.M.
05. Get it Together
06. Magic
07. Anonymous Strangers
08. Never Leave You
09. Directions
10. Something New
11. Bread
12. Shine

The Megaphone Staten räppäri Ekow ja tuottaja SimonSound pysyttelevät perusasioiden äärellä debyyttilevyllään "Home of the Knockout Artist". Omakustanteena julkaistua pitkäsoittoa kuvaa hyvin sen riisuttu kansikuva, joka on pelkistämisestä huolimatta erittäin tyylikäs.

Platan sisällöstäkin on jätetty kaikki epäoleellinen pois. Kahdentoista kappaleen aikana ei kuulla vierailuja, ellei vokalisti Anna-Kreettan muutamia lauluosuuksia lasketa sellaisiksi. Pääosin SimonSoundin luomat lämminhenkiset biitit kunnioittavat perinteisen räpin elementtejä, edeten verkkaisesti ja sisältäen runsaasti sampleja. Ekow puolestaan räppää tutuista aiheista harvinaisen sujuvalla lontoolla ja rehellisellä flowlla.

Yksinkertainen on monesti tyylikästä ja niin The Megaphone Statenkin kohdalla. Hyvältä soundaavaan räppibiisiin ei tarvita kuin hyvä mc, johdonmukaisesti etenevät sanoitukset ja onnistunut biitti. Tarttuva kertosäe on luonnollisesti plussaa. Tämän takia "Home of the Knockout Artist" onkin erittäin tasainen levy, sillä Ekow:lla ja SimonSoundilla on homman ydin hallussa. Kaksikko ei ole lähtenyt tekemään mitään, mitä ei osaa.

Kokonaisuudesta on hankala etsiä varjopuolia. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin ehkä yksi plata paheista on kuitenkin unettavuus. Välillä tulee nimittäin hetkiä, jolloin tuttu ja turvallinen ysärimeininki tuudittaa kuuntelijansa lähes unen partaalle. Onneksi "Home of the Knockout Artist":n keskivaiheilta löytyvä nopeatempoisempi poljento Get it Together herättelee takaisin todellisuuteen.

Ekow:n tuottama Anonymous Strangers on eniten arvostelijan mieleen. Kappaleen hyvin sanoitettu kertosäe kertonee tarvittavan aiheesta: "There you are with a piece of my heart to show / I see your scars, they match to my own / and my heart that is burning slow / but I know I can't never come home". Erittäin kova biisi, jolla Ekow intoutuu myös hieman lauleskelemaan. Muihin huippukohtiin lukeutuvat kappaleet Something New, Bread ja 7 A.M., jolla muuten käytetään samaa samplea kuin Loost Koosin kappaleella Näin me tunnelmoidaan.

"Home of the Knockout Artist" on kypsä esitys tekijöiltään. Mikki vinkuu ja räppi on räppiä. Samalla albumi voi olla joillekin räppidiggareille tylsä kokonaisuus, sillä mitään kokeellista tai mullistavaa tällä ei kuulla. Rehellisen enkkuräpin ystäville ehdoton hankinta.

3½ / 5

LINKIT
Kotisivut: www.megaphonestate.com
Myspace: www.myspace.com/themegaphonestate
Tilaa "Home of the Knockout Artist" The Funkiestista

7 kommenttia:

rammi kirjoitti...

on parempi kun kolmepuoli!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä toin on hyvä lätty kun kuuntelin myspacella. Kyllä se never leave you toimii...

Anonyymi kirjoitti...

Fucking good rap....luv your style

Anonyymi kirjoitti...

todellakin paljon parempi levy kuin 3 1/2... pitkään aikaan hyvää suomalaista räbäytystä

eibou kirjoitti...

nelonen tai neljä puol. saundi on kultaa ja mikinkähmijä erittäin asiallisena.

evill kirjoitti...

4½ tai jopa 5.

Duckson kirjoitti...

parempi ku solonen