sunnuntai 24. elokuuta 2008

TommiPerkele - Naura, Perkele!!TommiPerkele - Naura, Perkele!!
Omakustanne, 2008

Biisilista:
01. Intro
02. Internet-pelimies ft. Immu Borgir
03. Tällänen mä olen (kuuntele)
04. Koitetaan skarpata ft. Immu Borgir
05. Mun maailma ft. Immu Borgir
06. 100% pelle
07. Jos mä oisin känksteri ft. Immu Borgir
08. Paremmin ku hyvin

Juupajoelta Nokialle muuttaneen TommiPerkeleen elämä ei ole hienostelua. Liverpool-fani pitää itseään perinteisenä suomalaisena junttina ja yrittää selviytyä vähillä rahavaroillaan, leikkien tämän kaiken sivussa vähän räppäriä. Tämä käy ilmi nuorukaisen kahdeksan kappaleen mittaiselta esikoisjulkaisulta "Naura, Perkele!!", jota artisti nimittää ilmeisesti lyhyiden biisien takia vielä EP:ksi.

TommiPerkele on kertonut 100% pelle -kappaleen kuvaavan EP:tä niin hyvin, että se voisi olla kokonaisuudessaan platan sampleri. Heitto vastaa todellisuutta aika hyvin, sillä siinä missä kyseinen biisi on tasapaksua räppäämistä satunnaisilla huippukohdilla eli yksittäisillä laineilla, on koko "Naura, Perkele!!" EP:kin tasapaksua vääntämistä muutamilla kliimakseilla.

Lyhyehköillä kappaleilla TommiPerkele ei onnistu antamaan kuvaa, jonka perusteella pystyisi kantamaan vaikkapa kolme verseä hallitusti yksinään läpi. Osasyynä tähän on se, että jostain kumman syystä mies on ottanut esikoisteokselleen neljään biisiin vierailevan ämseen, mikä syö pääartistin aikaa mikissä isolla kädellä. Tällänen mä olen ja Intro -raitoja lukuunottamatta niillä lopuilla biiseillä TommiPerkeleen oma kynä puolestaan tylsistyy loppua kohden eikä biisit tunnu pysyvän oikein kasassa.

Intro on kuin suoraan oppikirjasta: siinä tulee ilmi levyttävän artistin nimi, kotikulmat, räppärin omakuva ja tekninen osaaminen. TommiPerkele ei ole mikään OG Ikosen tasoinen flowaaja vaan itse asiassa tekniikan kanssa on vielä puutteita, mutta muulla tavoin miehen tyyli kuulostaa sopivan luonnolliselta ja selkeältä. Erityisesti ääni on mukavaa kuunneltavaa. Kirjoittajanakin on vielä parantamisen varaa, mutta perusasiat on kunnossa ja erityisesti hauskojen tekstien tulkitsijana TommiPerkele tulee olemaan tulevaisuudessa omimmillaan.

Tasapaksujen kappaleiden ylitse nousee EP:n huippukohta, kolmantena raitana oleva Tällänen mä olen. Bänen rennon biitin päälle lasketeltu sympaattinen lurittelu on varsinkin ensimmäisen värssynsä osalta niin hyvä, että se saa allekirjoittaneen aidosti hymyilemään. Muutenkin biisi tuntuu olevan parempi kokonaisuus loppuun asti, vaikka läppien taso vähän ensimmäisestä versestä laskeekin. Kertosäe myös todella tarttuva!

Biittipuolella Bäne on tehnyt laadukasta työtä vääntämällä taustoja, jotka kuulostavat siltä kuin ne olisi tehnyt isompikin bändi puhallinsoittimien kera. Erityisesti Tällänen mä olen, Koitetaan skarpata ja 100% pelle ovat loistokamaa. Muiden tuottajien tekeleet eivät ole niin vakuuttavia, mutta menevät räppien taustalla ilman ongelmia. Mikissä vieraileva Immu Borgir on aika perinteinen feattaaja sinänsä, ettei esitä mitään mullistavaa, mutta hoitaa hommansa mukiinmenevästi ja jopa huomaamattomasti kotiin. Satunnaisia ok-läppiä, that's it.

TommiPerkele on vielä uusi tuttavuus, joka kehittyessään voi harpata isommillekin estradeille luonnollisuudellaan. Tämä EP on vielä kovin mitäänsanomaton, vaikka rento tunnelma tästä kuuntelijalle välittyykin. Kappaleiden yhteenmiksaamisesta täytyy antaa plussaa. Kirjoittajana kehitettävää.

3 / 5

LINKIT
TommiPerkele Myspacessa
TommiPerkele & Motiivi - Mitä meilt puuttuu (mp3)

2 kommenttia:

BNDT kirjoitti...

Raaka, brutaali, mutta asiallinen arviointi platasta, kiitos siitä. Teksti ja arvosana on pikkusen ristiriidassa keskenään, onks tää nyt OK vai paska? Biittien kehu tietty hiveli egoa, thänks mään :D
ps. kannet on mun designiä.

t. bäne

Mikko kirjoitti...

Jos käyttäisin miinus ja plus -asteikkoja, niin tää olis 3-. Eli justiin ja justiin ok :)