lauantai 7. kesäkuuta 2008

Isot Lapset - Tält meist tuntuuIsot Lapset - Tält meist tuntuu
Omakustanne, 2008

Biisilista:
01. Nyt täällä
02. Vapaan tänään
03. Ei enään koskaan
04. Näimeipäi
05. Hyvä päivä
06. Niin kaikki olis täydellistä
07. Kaikest huolimatta feat. Christian
08. Group-E:n groupiet
09. Pienet lapset
10. Ajat muuttuu
11. Kipinä
12. Tält meist tuntuu
13. Hidastetaan
14. Pois

Törmäsin reilu vuosi sitten Youtubessa Isojen Lapsien musiikkivideoon Hyvä päivä. Rehellisen letkeä biisi yllätti siinä määrin, että päätin tuona hetkenä ruveta seuraamaan Youtuben antia entistä tiiviimmin uusien kykyjen varalta. Nyt Isot Lapset - eli VTA ja Maucca - on pyöräyttänyt jo debyyttialbuminsakin ulos.

Heti kärkeen on todettava: halusin uskoa, että "Tält meist tuntuu" -niminen levy voisi olla hyvä suomirap-julkaisu. Tällä(kin) kertaa ennakkoluulot kuitenkin pitivät paikkaansa ja näin useamman kuuntelukerran jälkeen on pakko sanoa, ettei tämä julkaisu yllä hyvien plattojen listalle millään, varsinkin kun eletään vuotta 2008.

Kokopitkän repertuaariin kuuluu kaikki perinteiset aiheet, jotka jo niin moni artisti on ehtinyt aikaisemmin koluta läpi. Esittelybiisi, dokausbiisi, lapsuus/nuoruusvuosien muistelubiisi, pari "ei väliä huomisella, chillataan tänään ja pidetään hauskaa" -positiivisuusrallattelua, räppäämistä räppäämisestä ja kirsikkana kakun päällä se pakollinen yksi vakavahenkisempi träkki.


ISOT LAPSET - HYVÄ PÄIVÄ

Ei siinä mitään, molemmat jätkät rimmaavat teknisesti ihan mukiinmenevästi edellä mainituista aihealueista ja kummallakin on kaiken lisäksi aika lailla täysin erilainen ääni/tyyli räpätä. Biisien aiheista tehdyt sanoitukset eivät kuitenkaan kiinnosta mua kuuntelijana, koska ne vilisevät kliseitä ja tylsää kerrontaa. Ja vaikka mc:t erottuvat toisistaan, niin kumpaakaan en lähtisi tituleeraamaan maamme persoonallisimpien mikkimiesten joukkoon.

Tuotantopuolella Maucca (vastaa suurimmasta osasta biittejä) ja VTA (kolme taustaa) ovat tehneet levylle miellyttävän kesäisen tunnelman. Osittain juuri hyvien biittien takia platalta erottuu myös hyvät biisit keskinkertaisuuksista. Tähän joukkoon kuuluvat Hyvä päivä ja Hidastetaan, joka Pyhä lehmä -läpistä huolimatta edustaa parasta ja innovatiivisempaa Isot Lapset -puolta. Christianin featti Kaikest huolimatta -raidalla toimii myös.

Mainittakoon myös, että osaa kaksikko nauraa myös itse räppikliseille. Tästä osoituksena Group-E:n groupiet -niminen skitti, jossa jätkät (toivottavasti) parodioivat lukuisilta räppilevyiltä löytyviä paskoja freestyle-skittejä.

Joka tapauksessa, Isot Lapset -proggis vaatii vielä kehittymistä.

2/5

Isot Lapset muualla
Myspace
Tilaa "Tält meist tuntuu" The Funkiestista

Ei kommentteja: