lauantai 23. helmikuuta 2008

The Flexatones - OriginalsThe Flexatones - Originals
Fat Belt Records, 2007

Biisilista:
01. Where Is The Love feat. Earl Sixteen
02. Push feat. Molara
03. Partypeople feat. Puppa J
04. Fresh feat. Nicole Willis
05. Allah Light feat. Momo Cat
06. Hia feat. Hosni
07. Cause I Want feat. Nicole Willis & Papa Zai
08. Natural Girl feat. Natty Fruits
09. Nice Up The Place feat. Natty Kauka
10. Break The Ice feat. Momo Cat & Hosni
11. Where Is The Dub
12. V5
13. Allah Dub
14. Fresh Version
15. Silk
16. Dreaming
17. Dub The Ice

Turvallisella "yksi levy per vuosi" -tahdilla reggaeen, dubiin ja skahan erikoistuneita levyjä julkaiseva Fat Belt Records auttoi viime vuonna kauppojen hyllyille kolmihenkisen The Flexatonesin pitkäsoiton, "Originals". Lightmanista, Pauli Haikaraisesta sekä Pasi Hartikaisesta koostuva The Flexatones ammentaa perinteisiin rytmeihin nojaavaan reggaehensa vaikutteita myös muista genreistä ja "Originalsilla" voikin kuulla vivahteita jazzista, funkista, soulista tai maailman musiikista. Levyllä kolmikkoa on avustanut taustojen kanssa myöskin kolmihenkinen Iron Horns sekä Petri Kautto, Visa Haarala ja Jussi Tuhkanen.

Vokalistien puolella vieraslista on vaikuttava, sillä mukaan on saatu mm. Earl Sixteen, Natty Kauka, Nicole Willis ja Puppa J. Laulajien panoksesta levyn laatu ei jää kiinni, sen verran hyvin esimerkiksi Nicole Willis vetää osuutensa kahdella biisillään, samoin kuin yhtä monella raidalla vieraileva Momo Cat tekee. Molempien tulkinnat ovat erittäin miellyttäviä ja varsinkin Willis saa jo valmiiksi pirteän oloiseen Freshiin lisää puhtia. Sanomakin on kaikilla kappaleilla positiivinen, mikä saattaa muutenkin hyväntuulisella levyllä joitakin kuuntelijoita ärsyttää.

Levyltä löytyy siis kymmenen biisiä vokaalien kanssa ja lopuksi kaikki levyn seitsemän dubraitaa sellaisinaan. Rytmit ovat kovin tasapaksuja ja myös hieman itseääntoistavia, vaikka ei ottaisikaan huomioon ns. useampaa samasta pohjasta tehtyä biisiä. Tuntuu, että kaikissa taustoissa runko on sama, mutta rungon päälle on sitten lätkitty vähän extraa päälle. Kaikissa kappaleissa on joitain makeita ratkaisuja ja kohtia, mutta näin yleisesti katsottuna tunnelma vaikuttaa latistuneelta verkkaisesti eteneviä pohjia kuunnellessa.

Selvästi muita parempana biisinä levyltä erottuu Nicole Willisin lämminhenkinen Fresh, myös Hosnin esittämä Hia sekä Molaran tulkitsema Push ovat mielenkiintoisia raitoja. Muuten "Originals" on tasapaksua ja allekirjoittaneelle liian perinteikästä reggaeta. Albumin rakennetta olisi voinut myös miettiä hieman, sillä bonukseksi laitetut seitsemän dubraitaa skippaantuu aika helposti kuuntelijan soittimessa lauluosuuksien jälkeen.

2½/5

LINKIT:
The Flexatones Myspacessa
"Fresh" -musiikkivideo Youtubessa
Fat Belt Records
Tilaa "Originals" The Funkiestista

2 kommenttia:

Ville P kirjoitti...

Samaa mieltä tuosta, että rytmit ovat samankaltaisia. Jokaisella raidalla on toki menevä meininki, mutta tuo yhteneväisyys puuduttaa kuulijaa. Sen tosin olen huomannut, että nuo loppupään instruraidat sopivat hyvin chillailumusiikiksi.

Freshistä on tehty värikäs ja lämminhenkinen video. Tällaisia pätkiä katsoisi useamminkin!

Mikko kirjoitti...

Kyllä, kiitti muistutuksesta! Lisäänkin sen tuonne linkkeihin heti.