lauantai 27. lokakuuta 2007

Staffro - Influence (Deluxe Edition)Staffro - Influence (Deluxe Edition)
Kool Kat Records, 2006

Biisilista:
01. Intro
02. One Life feat. B.I. & Mikcheck, Trice
03. The Butler
04. Beats By The Bundle
05. 3 Minute Drill feat. B.I.
06. Interlude I
07. Keep It Moving
08. Jazz Studies 1
09. Fa Treal feat. Mr Rictor
10. Interlude II
11. Jazz Studies 2
12. Realize feat. B.I. & Mikcheck
13. Laid Back
14. Jazz Studies 3
15. Outro
16. Bonus Scratch Sounds
17. Intro
18. 3 Minute Drill (instrumental)
19. Lounging
20. Easy
21. Cry
22. Interlude
23. One Life (instrumental)
24. Rhodes
25. Old Soul
26. Fa Treal (instrumental)
27. Glad To Be Me (remix) (instrumental)
28. Jazz Studies 4
29. Outro

Kool Kat Recordsin kuudes julkaisu eli vuonna 2002 ilmestynyt "Influence" julkaistiin vuoden 2006 joulukuussa juhlapainoksena, osittain uudelleen miksattuna ja masteroituna. Kyseessä on siis raumalaisen tuottaja/dj Staffron debyyttijulkaisu, joka oli ilmestyessään yksi ensimmäisistä suomalaisista hip hop tuottajalevyistä, jolla kaikki vierailevat artistit olivat ulkomaisia. Juhlapainosta varten samalle levylle on tungettu myös ennenkuulemattomista instrumentaaliraidoista koostettu "Retro Crates" -bonusalbumi.

Sekä "Influence" että "Retro Crates" ovat molemmat lähinnä taidonnäyte ja läpileikkaus Staffron tuottajataidoista vuosituhannen alusta. "Influencella" muutamilla raidoilla mikissä kuullaan myös vierailijoita Shaman Work Records -yhtiön artisteilta, jotka tosin eivät tuo mitään lisäarvoa biiseille. B.I., Mikcheck, Trice ja Mr. Rictor täyttävät hätäisen kuuloisilla räpeillään paikkansa siinä missä kuka tahansa muukin jenkki-MC.

Räpeillä tai ilman, itse biitit ovat kuitenkin erittäin laadukasta boom bap -soundia suoraan ysärin sydämestä. Samplepohjaiset taustat rullaavat moitteetta biisistä toiseen yhtenäisen linjan siivittämänä, mikä ei kuitenkaan puuduta kuuntelijaa, sillä vaihtelevuutta löytyy runsaasti. Scratchit ja vinyylin rahina lämmittävät mieltä, siinä missä räpit voksusamplet. Erityisen hyvinä biitteinä joukosta erottuu neljä jazz-vaikutteista taustaa, joiden soundi on mahtavan sielukasta. Muuten linja pidetään raakana hiphoppina ja erikseen muun tuotannon osalta täytyy mainita vielä huikea 3 Minute Drill -biitti.

Bonusalbumi "Retro Cratesilla" meininki valitettavasti lässähtää pahasti ja kyseinen platta tuntuu pilaavan kokonaisuuden. Silti sanoisin kaikille ysärisoundin ystäville, jotka ei ensimmäiseen painokseen ehtineet mukaan: tarkastakaa tämä.

3/5

Linkit:
Staffro
Recluse Recordings
Staffron haastattelu syvallapelissa.comissa
Kool Kat Records
Tilaa "Influence (Deluxe Edition)" The Funkiestista

Ei kommentteja: