lauantai 20. lokakuuta 2007

Monsp Records 1997-2007 -kokoelmaMonsp Records 1997-2007 -kokoelma
Monsp Records, 2007

Biisilista:
01. Steen1: Sinisiä rappuja, punaisia hintalappuja
02. Ruudolf: Hotruudolf
03. Liisanpuisto: Siistii räppii
04. DJPP & Raimo: Luotan itseeni (DJPP remix)
05. Memmy Posse: Periaatteen mies
06. Notkea Rotta: Kaupungin vauhdissa
07. Ville Kalliosta: Kuka rokkaa eniten
08. Memmy Posse: Rokuli
09.Pyhimys feat. Sampsa Nuotio: Toisen miehen laulu
10. Kemmuru: Bläkie, Loco & Luchi Lover
11. DJPP feat. Davo & Stig Dogg: Puhelimet kii
12. Ritarikunta: Stressii
13. Nopsajalka feat. Jodarok: Omaa juttuu
14. Ruudolf: Herttoniemest ikuisuuteen
15. Steen1: Valkoinen jänis
16. Juhani: Poljen mun pyörän
17. Vapaapudotus feat. Setä Tamu: 25 tuntia
18. The Young Lions: Dynamite
19. Pestamor: Hyvä juttu
20. Eevil Stöö: Matkaan jo käy

Helsinkiläinen pienlevy-yhtiö Monsp Records on ollut pystyssä jo kunnioitettavan kymmenen vuoden ajan, jonka kunniaksi lafka päätti julkaista 20 biisiä sisältävän kokoelman vanhoista julkaisuistaan. Platta ei kuitenkaan koostu ihan niistä isoimmista hiteistä (levyltä ei löydy esimerkiksi Jarden träkkiä, Bodausanthemia tai Koputa puuta ja Nyt tarkasti -biisejä), vaan perehdyttää Monspiin tutustumattoman välillä omalaatuistenkin biisivalintojen kautta levy-yhtiön historiaan. Punk-musiikkia alunperin julkaissut Monsp muistaa myös juuriaan ujuttamalla levyn sekaan kaksi raskaampaa poljentoa Pestamorilta sekä The Young Lionsilta.

Ajan saatossa väsynyttä Memmy Possen Periaatteen mies -kipaletta lukuunottamatta kokoelmalla ei ole heikkoja lenkkejä, kaikki biisit toimivat edelleen mainiosti riippumatta julkaisuajankohdasta. Tekisi mieli luetella kokoelman kohokohdat, mutta kun kaikki kappaleet tuntuvat jollain tapaa olevan sellaisia. Pyhimyksen ihmissuhdepuinti Toisen miehen laulu, Steen1:n soundimaailman muutos levyn biiseissä, Juhanin rimmailu pyörästään, Ruudolfin hyväntuulinen ja karismaattinen esiintyminen, Puhelimet kii, Nopsajalan toive oman jutun tekemisestä reggae-otteella... Ja ne kaikki loputkin.

Värikkään historiansa aikana Monspin suojissa on ollut lahjakkaita artisteja ja laadukasta materiaalia on syntynyt solkenaan. Onkin hämmästyttävää kuinka erilaiset tyylit, esittäjät ja aiheet rullaavat kokoelmalla sulassa sovussa keskenään hyvin luonnollisen oloisesti. Se on asia, joka tekee platasta ja koko levy-yhtiöstä ainutlaatuisen. Artistien tuotanto ja Monspin vaiheet esitellään kiitettävästi, mutta sattumanvaraisesti sinne tänne lätkittyjen biisien järjestyksessä olisi hiomisen varaa. Toivottavasti saamme nauttia laatujulkaisuista Monspin yhteydessä vielä vähintään kymmenen vuotta lisää. Siihen asti: onnea Monsp.

4/5

Linkit:
Monsp Records
Tilaa "Monsp Records 1997-2007" The Funkiestista

Ei kommentteja: