sunnuntai 28. lokakuuta 2007

Minorfic - Alltime GreatMinorfic - Alltime Great
Omakustanne-single, 2007

Biisilista:
01. Alltime Great

Lahtelainen Minorfic on valinnut rohkean linjan, nimittäin normaalia synkemmissä tunnelmissa kulkevan enkkuräpin. Alltime Great on miehen ensimmäinen promolevityksessä oleva single, johon kannet on taiteillut Joel Autio. Tuotannosta on vastannut niin ikään Lahdessa asuva Vastis, jonka valveutuneimmat tietää esimerkiksi "Sielunruokaa" -mixtapesta ja "Et tiedä minne joudut" -levystä. Rohkea linja on tuottanut tulosta, sillä biisi on pyörinyt useampaankin otteeseen radiokanava YleX:n Mestarisoundi-ohjelman soittolistalla.

Minorfic taitaa kirjoittamisen taidon mallikkaasti ja periaatteessa eväitä olisi myös hyvään ulosantiin, sillä ainakin tässä biisissä herran angstinen ääni ja intohimoinen asenne ovat omiaan nostamaan tilitys/esittelybiisin tunnelmia. Kaikki tuntuu kaatuvan vaan artikulointiin, joka on hyvin heikkoa. Vaikeiden sanojen kohdalla tulee ongelmia, lyriikoista ei saa selvää ja pahimmassa tapauksessa flowkin saattaa takellella artikuloinnin kustannuksella. Raaemmassa lausumistyylissä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta lyriikat täytyy räpätä ehdottomasti tätä selkeämmin.

Maalaileva biitti sopii biisiin ja räppeihin hienosti, ollen ehdottomasti kappaleen parasta antia Minorficin kirjoituksen ohella. Kertsiosuus on tarttuva ja taustassa on tarpeeksi koukkua. Alltime Great jää päähän soimaan ja sen haluaa kuulla uudestaan. Mikäli artikulointi saadaan kuntoon, Minorficin levystä voi tulla hyvin mielenkiintoinen tapaus. Biitille, asenteelle ja koko biisille lähtee:

3/5

Linkit:
Minorfic
Minorficin haastattelu vuodelta 2005

Ei kommentteja: