lauantai 20. lokakuuta 2007

Huge & Mode - SeministitHuge & Mode - Seministit

Twoba Records, 2007

Biisilista:
01. Intro
02. Seministi (katso video Youtubesta)
03. Nälkä
04. Dorgasmi
05. Julkinen ilmoitus
06. Fränkkäilyä
07. Kumi feat. Syöpä
08. Kenkäplankki
09. Kymmenes käsky
10. Elä tänään
11. Yomiehen houmies
12. Duunaa mut feat. Davo

Leikitkö Ja Rulea ilman paitaa Hustle-klubilla? Käytätkö vanhempiesi ostamia grillzejä? Ei hätää, Infernaalisesta Lyriikka Säätiöstä tutut Huge ja Mode palauttavat sinut kyllä maan tasalle "Seministit"-albumillaan. Alkuvuodesta 2007 julkaistu platta nimittäin lyö mm. wannabe-gangstoja, "Tyttö sinä olet tähti" -elokuvan tekijöitä, hypettäjiä ja päättäjiä vyön alle - välillä niin voimakkaasti, että kuuntelijakin voi pahoin.

12 raitaa sisältävällä albumilla kuullaan parhaimmillaan osuvia oivalluksia ja nauruhermoja koettelevia vittuiluja, mutta valitettavasti Huge ja Mode eksyvät turhan usein biisien varsinaisista aiheista harhateille. Vaikka miehillä tuntuu nopeista räppäystyyleistä päätellen olevan paljon asiaa, kuuntelija ei aina pysy perässä kaksikon sanaleikeissä, joista taas tulee liian pitkälle vietyinä väkisinkin filleriläppiä ja versentäytettä. Kummankaan tyyli ei ole järin elävä, joten monotonisilla äänillä esitetyt riimit kuulostavat välillä siltä kuin ne tulisivat tylsästi liukuhihnalta.

Sen sijaan tuotantopuoli on osaavissa käsissä, kun Ville Kalliosta-levyn pääosin tuottanut Antti Innanen vastaa levyn jokaisesta biitistä. Monipuolista soundia, mutta silti jotenkin yhtenäistä läpi albumin. Siinä missä ujeltava Seministi ja laahaava Dorgasmi näyttävät jo levyn alkupuolella kuinka laadukasta tuotanto on, Innanen yllättää kuuntelijan vielä levyn päätösraidan upealla klubibängeri-taustalla, jota voi huoletta pitää yhtenä vuoden parhaista biiteistä. Oman mausteensa taustoihin antaa myös mm. Aake Kallialaa, Pirkka-Pekka Peteliusta, Kari Hietalahtea ja Jussi Lampea samplaavat skitit.

Kiekon parhaimmiksi biiseiksi voidaan lukea Kenkäplankki, jossa on MTV:n bling bling -meiningin liian tosissaan ottaville hyvää tylytystä versestä verseen. Kuten Mode asian ilmaisee

Kun sä luulet olevas joku vitun Soulja / sä oot eukkos kans venees, se huutaa sulle: souda!

Myös hieman samoilla vesillä liikkuva Dorgasmi ja hilpeä Fränkkäilyä vakuuttavat. Sen sijaan lyhyt Kymmenes käsky, mitäänsanomaton Nälkä ja varauksin myös jo aikaisemmin levyllä toistettuja asioita jauhava Yomiehen houmies olisivat saaneet jäädä platalta kokonaan pois.

"Seministit" on kuitenkin jo siitä merkittävä albumi, että se toi ILS-materiaalin helpommin lähestyttäväksi ja tällä hetkellä Huge L nauttiikin sooloplattojensa kanssa ansaittua suosiota. Vierailijoista Syöpä vetää onnistuneen versen Kumissa ja Davon tyyli sopii uskomattoman hyvin Duunaa mut -biittiin, harmi vaan ettei herran räpeistä tajua oikein mitään. Muuten räpeistä kuuluu kyllä tekemisen meininki, biiseistä löytyy loppujen lopuksi kuitenkin sisältöä enemmän kuin keskiverrolta suomiräppäriltä ja tuotanto on ensiluokkaista.

3/5

Linkit:
Huge & Mode Myspacessa
Hugen ja Moden haastattelu syvallapelissa.comissa
Tilaa levy The Funkiestista

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"mitäänsanomaton nälkä" mitääh? :D mun mielestä levyn kovin raita. mut hieno haastattelu, niinku aina!

Anonyymi kirjoitti...

"hieno haastattelu" hieno arvostelu siis! :D

Mikko kirjoitti...

Hahah, iso kiitos! Joo mä en hirveästi diggaillu tosta Nälästä :/

Anonyymi kirjoitti...

[url=http://ebiteua.com/forum75-prostitutki-kryma-i-ar.html]Проститутки Крыма и АР[/url]